Prima pagină » Mesaj de forță al premierului după codul roșu de ninsori și viscol emis pentru prima oară în aprilie

Mesaj de forță al premierului după codul roșu de ninsori și viscol emis pentru prima oară în aprilie

„Am mobilizat toate forțele!”

by B. R.
0 comment

Autoritățile sunt în alertă maximă din cauza fenomenelor meteorologice extreme din această perioadă. Este anunțul premierului Nicolae Ciucă. Asta după ce zăpada din mijlocul primăverii a îngropat Moldova sub nămeți și de un metru înălțime. Viscolul a fost extrem de puternic, fiind emis cod roșu în Iași și Botoșani, iar bilanțul vortexului polar este sumbru: zeci de drumuri închise, șoferi blocați cu orele în mașini și bolnavi duși la spital cu șenilate. 

„A fost luată decizia ca în Iași și Neamț au fost închise toate drumurile. A fost foarte bună. Le mulțumesc cetățenilor pentru reacție. Au fost mobilizate toate forțele, 4000 de militari. Au fost dislocate forțe suplimentare. În acest moment situația este sub control. Se vor menține active toate măsurile, cel puțin cât va exista acest cod. Avem prognoză până în această seară, urmând să luăm măsuri suplimentare dacă e necesar. CNAIR-ul a deplasat mijloace suplimentare pentru deszăpezire”, a punctat Ciucă.

În Moldova, ninge mai rău ca iarna, iar viscolul bate cu putere. Zăpada a blocat mai multe șosele, iar șoferii s-au trezit prizonieri în nămeți. Cinci drumuri naționale și alte zeci de șosele județene sunt închise din cauza viscolului.  Toate școlile din Iași și parțial cele din Neamț sunt închise. Și tot la Iași, mai multe curse aeriene au fost anulate din cauza vremii.

Lucrurile nu par să arate mai bine nici în următoarele zile. Se așteaptă cel mai puternic viscol din ultimii ani, fiind pentru prima data când ANM emite o avertizare cod roșu de ninsori și viscol pentru luna aprilie. De asemenea, se așteaptă până mâine spre prânz un strat de peste 40 – 50 cm în zona Iași, Botoșani, Neamț.

Salvatorii au dus misiuni contracronometru pentru a salva bolnavii rămași blocați pe drum în ambulanțe. Mai multe curse aeriene spre Roma, Londra sau Veneția au fost anulate, pentru că avioanele nu s-au putut ridica de la sol.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?