Prima pagină » OFICIAL România se înarmează! Ce super-arme vom cumpăra din SUA anul acesta

OFICIAL România se înarmează! Ce super-arme vom cumpăra din SUA anul acesta

by B. R.
0 comment

Cu un război sângeros la graniță, oficialii de la București au luat decizia să doteze Armata Română. Astfel, ministerul Apărării Naționale a trimis Parlamentului pentru aprobare cererea oficială pentru a cumpăra 54 de tancuri Abrams din Statele Unite ale Americii. Este vorba de o achiziție de 100 de milioane de euro, astfel că trebuie aprobată de Parlament.  

Cele 54 de tancuri Abrams modernizate în varianta M1A2, plus 12 derivate, sunt aflate în uzul armatei SUA, potrivit documentului. Tranzacția va include muniția și simulatoarele de instruire, iar programul de achiziție ar urma să înceapă în acest an.

„Etapa I a programului de înzestrare cu inițiere în 2023 presupune achiziția a 54 de tancuri Abrams modernizate în varianta M1A2 și 12 derivate, pe șasiu de tanc, în uz, din stocul Armatei SUA, inclusiv muniția și simulatoarele de instruire. Această etapă se va derula printr-un acord „Guvern la Guvern” cu Statele Unite ale Americii”, se arată în solicitarea MApN.

Tancurile Abrams sunt cunoscute pentru puterea lor de foc, protecția excelentă și capacitatea de a se deplasa rapid pe teren variat. Ele sunt echipate cu un tun de 120 de mm, precum și cu mitraliere și alte arme. Sunt, de asemenea, protejate de blindaj compus și sunt capabile să se deplaseze la viteze de peste 60 km/h. Tancurile Abrams au fost vândute și altor țări precum Polonia, Egipt, Arabia Saudită, Australia.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?