Prima pagină » Ministerul Educației promite 1 miliard de euro pentru dotările școlilor

Ministerul Educației promite 1 miliard de euro pentru dotările școlilor

by B. R.
0 comment

Ministerul Educației a anunțat online că evaluarea proiectelor depuse pentru dotările școlilor a fost finalizată. Aproape 6.000 de școli ar trebui să beneficieze de proiectele finanțate de fondurile PNRR. Cele mai mari investiții vor fi la cabinetele școlare, laboratoarele de științe, de informatică și la atelierele de practică.  

“Am finalizat procesul de evaluare a proiectelor depuse pentru dotarea unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe (palatele și cluburile copiilor, cabinetele de asistență psihopedagogică, cluburile sportive). Vom finanța prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) un număr total de 2.538 de proiecte, pentru 5.846 unități de învățământ beneficiare. Valoarea totală eligibilă fără TVA este de 1.024.237.402,96 de euro.

Investițiile presupun:

  • cabinete școlare (inclusiv pe discipline, de asistență psihopedagogică, săli de sport) dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale;
  • laboratoare de științe dotate cu mobilier specific, echipamente digitale și materiale didactice;
  • laboratoare de informatică dotate în grădinițe, învățământ primar, gimnazial, liceal și în alte unități conexe;
  • ateliere de practică dotate cu materiale și echipamente didactice.”, a transmis Ministerul Educației pe pagina de Facebook.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?