Prima pagină » Ministrul Dezvoltării: Sunt foarte multe programe care sunt dedicate sănătăţii prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii

Ministrul Dezvoltării: Sunt foarte multe programe care sunt dedicate sănătăţii prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, a declarat miercuri despre investiţiile în spitale că unităţile administrativ teritoriale puteau aplica pe PNDL 1 şi 2 și că sunt foarte multe programe care sunt dedicate sănătăţii, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. El a mai spus că în prezent s-au aprobat normele metodologice ale unui program care se numeşte Mihail Cantacuzino, în care toate unităţile medicale care au un anumit grad seismic pot fi incluse şi aşteaptă de la Ministerul Sănătăţii o listă cu astfel de unităţi.

”Au existat oportunităţi în care marea majoritate a beneficiarilor, unităţi administrativ teritoriale, puteau aplica pe Programul Naţional de dezvoltare Locală 1 şi 2, de asemenea sunt foarte multe programe care sunt dedicate sănătăţii, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii”, a declarat ministrul dezvoltării, Adrian Veştea, despre investiţiile în spitale.

”Aşteptăm de la Ministerul Sănătăţii o listă cu astfel de unităţi ca să putem să le includem. Acestea sunt programele pe care noi le derulăm pentru sectorul sanitar, pentru infrastructura sanitară”, a completat el. Despre investiţii în reţeaua electrică, ministrul a precizat că în decursul timpului au existat foarte multe proiecte care au putut fi derulate pe Programul Operaţional Regional, pe eficienţă energetică, unde s-au reabilitat atât clădirile cât şi toate instalaţiile din clădirile respective.

”Pot apărea cazuri în care cei care sunt responsabili nu au aplicat şi nu au pregătit documentaţiile necesare pentru a putea aplica cu ele dar sunt programe care vizează astfel de oportunităţi”, a menţionat Veştea.

În ceea ce privește măsurile de reducere a cheltuieilor cerute de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, ministrul Dezvoltării susține că nu va avea solicitări de suplimentare a cheltuielilor ministerului, decât cele vizând investiţiile, precizând că este vorba de cheltuielile de personal sau cheltuieli cu consumabile, chiar şi cele cu carburanţii.

”Există la nivelul tuturor ministerelor astfel de planuri, evident fiecare în funcţie de priorităţile pe care le avem, sunt zone în care nu avem cum să scădem toate aceste cheltuieli şi mă refer la faptul că în perioada în care implementăm toate aceste proiecte care sunt pe fonduri europene, avem nevoie de un necesar de personal, de persoane care să poată duce la lansarea ghidurilor şi la contractarea acestor proiecte iar apoi la decontarea în momentul în care au fost verificate, a acestor cheltuieli”, a spus ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, la sediul PNL, întrerbat ce măsuri va lua pentru a reduce cheltuielile pentru menţinerea în ţinta de deficit. 

”Nu vom avea solicitări de suplimentare a cheltuielilor ministerului, decât cele vizând investiţiile. Deci nu avem cheltuieli de personal sau cheltuieli cu consumabile. Nu o să avem astfel de solicitări”.

Despre economiile la carburant, Veştea a afirmat că ”acestea sunt cu siguranţă o serie de măsuri, pentru a nu perturba activitatea pe care o avem la nivelul ministerului”, transmite news.ro. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?