Prima pagină » Sindicaliștii atacă planul de austeritate Ciolacu: “Nu s-a consultat cu nimeni”

Sindicaliștii atacă planul de austeritate Ciolacu: “Nu s-a consultat cu nimeni”

by B. R.
0 comment

Membrii cartel ALFA sunt foarte revoltați după ce Ciolacu a anunțat că pachetul de măsuri de austeritate este în curs de finalizare. Sindicaliștii spun că partenerii sociali nu au fost consultanți înainte de luarea deciziilor. Aceștia susțin că și criteriile de aderare la OCDE presupun analiza măsurilor sociale împreună cu patronatele și sindicatele. 

Sindicaliștii susțin că, executivul este obligat să convoace Consiliul Național Tripartit de Dialog Social și să prezinte variantele de lucru împreună cu calculele care arată impactul fiecărei măsuri în parte.

„Reamintim membrilor guvernului că nu sunt deținătorii adevărului absolut, capacitatea lor de expertiza este limitata, și că orice măsură adoptată în acest mod dictatorial este asumată în totalitate de partidele din cadrul coaliției care susțin guvernul și va fi decontată politic în cel mai scurt timp.In plus, aceste acțiuni ale guvernului creează premisele declanșării unei greve politice, conform noii legi a dialogului social, și a unor conflicte sociale de amploare”, transmite Cartel Alfa.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?