Prima pagină » Cea mai mare captură de droguri din țară. “Cristal” de peste jumătate de milion de euro în roata de rezervă

Cea mai mare captură de droguri din țară. “Cristal” de peste jumătate de milion de euro în roata de rezervă

by B. R.
0 comment

30 de kilograme de drog numit “cristal” printre consumatori și dealeri au fost descoperite într-o mașină, în urma unui flagrant. Acțiunea polițiștilor a fost făcută în Brăilă, la o grupare specializată în traficul de droguri în Brăila și Galați. Drogul a fost introdus recent în lista celor de mare risc și este extrem de periculos, iar captura de azi e cea mai mare de acest fel din țară. 

“În autoturism se aflau trei bărbați, toți cu domiciliul în municipiul Brăila, cu vârstele de 49, 26 și 19 ani. La volan se afla bărbatul de 49 de ani. La controlul autoturismului, au fost găsite în total 30 de kg de substanță de tip Cristal, susceptibilă a face parte din categoria drogurilor de mare risc. 10 kg au fost găsite sub scaunul de la șofer, iar 20 de kg în roata de rezervă”, a anunțat IPJ Galați.

Se pare că valoarea acestui drog destinat pentru Galați și Brăila este de aproape 600.000 de euro, iar captura este cea mai mare din țară. Substanța 3 CMC a fost introdusă de curând pe lista drogurilor de mare risc, iar efectele ei pot fi comparate cu cele ale cocainei, heroinei și mefredonei. Drogul a apărut pe piața neagră în urmă cu patru ani și se găsește pur sau amestecat cu glucoza, creatină sau chiar talc. Procesul se face în laboratoare artizanale, iar substanța se pulverizează pe materii vegetale și se fumeasă. Efectele pot fi comparate cele ale MDMA-ului sau amfetaminei. Mai exact: agresivitate, agitație, lipsa coordonării, sete, sau lipsa empatiei. 

Procurorii de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea celor trei traficanți pentru 24 de ore.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?