Prima pagină » Ministrul Educației: Dacă se continuă protestul, nu vom putea evita reprogramarea examenelor sau prelungirea anului

Ministrul Educației: Dacă se continuă protestul, nu vom putea evita reprogramarea examenelor sau prelungirea anului

by B. R.
0 comment

Este foarte posibil ca examenele să fie reprogramate, iar anul școlar prelungit, a anunțat ministrul Educației Ligia Deca.  

Ministrul Educației a spus că, dacă în ciuda tuturor angajamentelor luate de către Guvern, „se continuă protestul nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an școlar și cred că nu ne dorim niciunul dintre noi astfel de consecințe”.

Ligia Deca este însă convinsă că pot fi găsite soluții pentru evitarea acestor situații.

„Sunt covinsă că se va putea găsi înțelepciunea și formula pentru ca toți copii să poată da examenele la timp și pentru a putea să-și urmeze mai departe parcursul educațional”, a precizat ministrul Educației. 

„Vom ști care este răspunsul cadrelor didactice, după care vom analiza necesitatea, în funcție și de resursa umană existentă în sistem, de a reîncadra din punct de vedere al calendarului procesele educaționale”, a adăugat ministrul.

După negocierile de la Guvern, liderii de sindicat au anunțat că greva va continua și marți.

Întrebată dacă ia în calcul să atace în instanță această grevă și să ceară oprirea ei, Ligia Deca a punctat: „Guvernul României a preferat dialogul cu federațiile sindicale înțelegând importanța solicitărilor. Nu am acționat în acest sens și nu intenționam să mergem în această direcție”. Ministrul Educației a anunțat că a cerut sindicatelor să suspende greva pe perioada examenelor naționale: „Chiar astăzi am solicitat să ne întoarcem în clasă și să putem susține examenele. Răspunsul a fost că vor duce textul ordonanței către cadrele didactice și se vor întoarce marți cu un răspuns din partea profesorilor.” 

„Fiecare angajat din Educație va putea să vadă, până marți, faptul că au avut o serie de solicitări, iar Guvernul le-a îndeplinit. Ne bazăm pe rațiunea celor din Educație și pe faptul că prioritară este educația copiilor”, a explicat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?