Prima pagină » Ministrul Justiției, după ce CCR a întors legea pensiilor speciale: Vom formula propuneri de amendamente care să răspundă rigorilor CCR. Înţelegem contextul deosebit de complicat şi sensibilitatea publică generată de tema pensiilor de serviciu

Ministrul Justiției, după ce CCR a întors legea pensiilor speciale: Vom formula propuneri de amendamente care să răspundă rigorilor CCR. Înţelegem contextul deosebit de complicat şi sensibilitatea publică generată de tema pensiilor de serviciu

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarat, referitor la legea pensiilor speciale, că ministerul va veni în întâmpinarea Ministerul Muncii şi va formula propuneri de amendamente la propunerea legislativă care să răspundă rigorilor Curţii Constituţionale. 

„Domnul prim-ministru Marcel Ciolacu a adresat public Ministerului Justiţiei invitaţia de a «formula amendamentele contestate de CCR cu privire la pensiile de serviciu ale magistraţilor». Este atributul Parlamentului să reexamineze legea în acord cu decizia CCR. Parlamentul are manifestarea de voinţă politică pentru îndeplinirea acestui obiectiv. Potrivit legii, Guvernul poate transmite Parlamentului propuneri de amendamente, prin intermediul SGG”, a scris Alina Gorghiu, joi pe Facebook.
 
Gorghiu a mai spus că îşi manifestă disponibilitatea de a sprijini cu expertiză Ministerul Muncii, cel care este titularul acestei reforme conform PNRR.

 
„Pentru că înţelegem contextul deosebit de complicat şi sensibilitatea publică generată de tema pensiilor de serviciu, Ministerul Justiţiei va veni în întâmpinarea Ministerului Muncii şi va formula propuneri de amendamente care să răspundă rigorilor CCR, după ce vom vedea motivarea publicată în Monitorul Oficial. Pentru aceste propuneri de amendamente vom consulta, ca de fiecare dată, CSM, ÎCCJ şi Ministerul Public”, a completat Gorghiu.
 
Ministrul liberal a mai precizat că instituţia pe care o conduce „este disponibil să îmbunătăţească constant legislaţia care intră în domeniul propriu de competenţă (Codurile din domeniul justiţiei, legile justiţiei etc.), lucru de care până acum s-a achitat cu succes”.
 
Premierul Marcel Colacu a anunţat, joi, că săptămâna viitoare se va convoca Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica Legea pensiilor speciale în acord cu obiecţiile CCR.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?