Prima pagină » Ministrul Marcel Boloș explică ce facilități fiscale ar putea avea românii care se pensionează la 70 de ani

Ministrul Marcel Boloș explică ce facilități fiscale ar putea avea românii care se pensionează la 70 de ani

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a explicat la ce facilități fiscale se gândesc guvernanţii pentru românii care vor să muncească până la 70 de ani.

“Într-adevăr, avem cele două lucruri precizate în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Primul este cel referitor la egalizarea vârstei de pensionare între bărbați și femei. Anul până la care trebuie să ducem la bun sfârșit acest lucru este anul 2035 și, pe de altă parte, avem sistemul de facilității care se referă la sistemul public de pensii şi este opțional pentru cei care, deși au îndeplinit vârsta de pensionare de 65 de ani, hotărăsc să rămână pe piața muncii până la 70 de ani.

Acum încă nu este definit acest sistem de facilități, dar țări precum Polonia au astfel de facilități în care se oferă procente sau, la noi, valori ale punctului de pensie suplimentar, dacă rămân în activitate o perioadă de timp și este prevăzut pe trepte acest sistem.

Decizia este a fiecăruia dintre cei vizați, dacă optează sau nu să rămână activi pe piața muncii.

Toate statele membre ale Uniunii Europene au același tip de problemă, cu volumul de cheltuieli destul de mare pentru sistemele publice de pensii și, din păcate, cu numărul redus al celor care sunt activi pe piața muncii și susțin cu resurse sistemele publice de pensii.

Nu întâmplător Comisia Europeană a stabilit condiții de sustenabilitate pentru noi, în planul național de redresare și reziliență, încât să avem siguranța că putem finanța pe termen lung cheltuielile.

Este limpede trecut în PNRR, Guvernul va decide și coaliția dacă aceste lucruri vor fi puse în aplicare și vor intra în vigoare.

Și, desigur, aici trebuie să fim conștienți în același timp că orice reformă pe care nu o ducem la bun sfârșit ne poate costa sute de milioane de euro.

Este o decizie a Guvernului și a coaliției în ce privește implementarea acestor lucruri, care sunt clar precizate în PNRR”, a declarat Marcel Boloş, la un post tv.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?