Prima pagină » Motreanu nu vrea tandem Ciucă-Ciolacu: PNL trebuie să aibă candidat propriu la președinție

Motreanu nu vrea tandem Ciucă-Ciolacu: PNL trebuie să aibă candidat propriu la președinție

by B. R.
0 comment

Prim-vicepreședintele PNL, Dan Motreanu, nu e de acord ca partidul său să-l susțină pe Marcel Ciolacu la alegerile prezidențiale din 2024: PNL trebuie să aibă candidat propriu, a declarat acesta la un post de televiziune. 

„Cred că președintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost destul de clar: «Nu am discutat chestiunea aceasta în partid. Deci, nu are rost să speculăm». Din punctul meu de vedere, este oricum prea devreme pentru discuții privind desemnarea candidatului la președinția țării, dar așteptările mele sunt ca PNL să aibă candidat propriu la Președinția României”, a declarat Dan Motreanu.

Anterior, în același context, premierul Nicolae Ciucă spus că orice decizie în PNL se va lua după o analiză în forul de conducere și susține că acest subiect nu a fost discutat în partid.

„Absolut orice decizie în PNL se va lua în urma unei analize la nivelul forului de conducere. Ne vom consulta filialele și, în final, pe orice decizie vom avea susținerea de la nivelul fiecărei filiale”, a spus Ciucă.

Întrebat care sunt semnalele în partid în privința unui asemenea tandem, Ciucă a precizat: „Nu am discutat chestiunea aceasta. Nu are rost să speculăm”.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu nu exclude posibilitatea unei tandem la prezidențialele din 2024, cu Nicolae Ciucă în calitate de premier.

„E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puțin probabil să se accepte să nu aibă candidat. În Partidul Social Democrat am schimbat regulile de desemnare a candidatului și e mult mai corectă abordarea noastră. Prioritățile pentru noi rămân prețurile”, a spus acesta.

El a adăugat că PSD și PNL nu au avut discuții despre candidați unici.

„Îmi mențin părerea că cea mai bună soluție e o coaliție între Partidul Social Democrat și PNL, văd o colaborare și din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuțiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la așteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliție. Are și politica limitele ei. Dacă facem o alianță politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ceea ce privește majoritatea parlamentară”, a explicat Ciolacu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?