Prima pagină » Nicolae Ciucă: Colaborarea cu Coreea de Sud va contribui la câștigarea independenței noastre energetice

Nicolae Ciucă: Colaborarea cu Coreea de Sud va contribui la câștigarea independenței noastre energetice

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întâlnire cu omologul meu sud-coreean, Han Duck-soo. Cei doi oficiali au discutat despre oportunitățile de cooperare economică dintre cele două țări.

Premierul sud-coreean mi-a transmis interesul companiilor din țara sa pentru construirea reactoarelor 3 și 4 ale centralei atomo-electrice de la Cernavodă, dar și pentru reabilitarea primelor două. Tot în domeniul nuclear, am încurajat implicarea Coreei de Sud în proiectele care privesc dezvoltarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni (SMR). Experiența și priceperea sud-coreeană în acest domeniu vor fi un câștig pentru România, iar această colaborare va contribui la câștigarea independenței noastre energetice.”, a transmis premierul.

Proiectele se derulează în cadrul Parteneriatului Strategic, pe care România îl are de 15 ani cu Coreea de Sud, prima țară din Asia cu care țara noastră a semnat un asemenea act.

Cu ocazia vizitei, a fost semnat un memorandum de înțelegere între porturile Constanța și Busan. Documentul își propune intensificarea transportului de mărfuri între cele două state, investiții în logistică și tehnologie portuară, precum și facilitarea schimbului de idei.

Am mai discutat despre extinderea colaborării în industria de apărare, securitate cibernetică, educație și inovație. Economiile noastre sunt printre cele mai dinamice și mai competitive din regiunile din care fac parte, iar intensificarea cooperării va crește numărul oportunităților pe care mediul de afaceri le va putea pune în valoare.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?