Prima pagină » Nicolae Ciucă, de Ziua Europei: România și-a întărit performanțele economice și valorile democratice alături de celelalte popoare ale Europei,

Nicolae Ciucă, de Ziua Europei: România și-a întărit performanțele economice și valorile democratice alături de celelalte popoare ale Europei,

by A. Ionut
0 comment
Cu ocazia Zilei Europei, premierul Nicolae Ciucă a reamintit beneficiile pe care le are țara noastră ca membră a Uniunii Europene. A fost un pas important pentru România, o reușită care a ajutat la dezvoltarea țării noastre. 
 
„Celebrăm astăzi momentul fondator al proiectului care a prefigurat construcția complexă a Uniunii Europene. Cuvintele părintelui Europei unite, Robert Schuman, sunt actuale și astăzi: ”Europa nu va fi construită deodată sau ca urmare a unui plan unic, ci prin realizări complete care să creeze o solidaritate de facto”. În zilele noastre, solidaritatea și unitatea sunt cele mai puternice valori care ne alătură celorlalte popoare ale Europei, alături de care România și-a întărit performanțele economice și valorile democratice.
 
Premierul a reamintit faptul că, în cadrul Uniunii Europene, țara noastră are beneficiul legăturilor comerciale cu celelalte state membre și dreptul cetățenilor la liberă circulație. Mai mult, România contribuie la securitatea și stabilitatea acestei regiuni a continentului.
 
„Fondurile europene contribuie din plin la dezvoltarea țării, iar banii și reformele din PNRR sunt în măsură să reducă și mai mult diferențele între România și statele dezvoltate din Vestul continentului. Prin existența sa, Uniunea Europeană este dovada tangibilă a faptului că doar împreună, uniți de valori comune, putem face față marilor provocări globale.
La mulți ani Uniunea Europeană, la mulți ani tuturor românilor și la mulți ani României în Uniunea Europeană!”, și-a încheiat Nicolae Ciucă mesajul cu ocazia Zilei Europei. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?