Prima pagină » „E o pedeapsă severă” – Deputat PNL, apel către Grindeanu după DEZASTRUL din aeroporturi: să clarifice de ce neglijează transportul aerian

„E o pedeapsă severă” – Deputat PNL, apel către Grindeanu după DEZASTRUL din aeroporturi: să clarifice de ce neglijează transportul aerian

by B. R.
0 comment

Transportul aerian este un dezastru! Deputatul PNL pentru diaspora Valentin Făgărăşian consideră că transportul aerian de călători din România s-a degradat puternic în ultimii doi ani, iar Ministerul Transporturilor neglijează atât problemele care au apărut în aeroporturi, cât şi comportamentul abuziv al unor companii aeriene care operează în ţara noastră. Să călătorești cu compania națională este „o pedeapsă severă”, „este cea mai scumpă şi cu serviciile cele mai slabe”,  susține deputatul PNL pentru diaspora. 

„În ultimii doi ani, sute de mii de românii au fost abandonaţi, batjocoriţi sau umiliţi în aeroporturile româneşti şi din străinătate de către companiile aeriene care operează din şi către România. Zboruri anulate sau întârziate cu orele, bagaje pierdute, bilete vândute peste numărul maxim de locuri sau pretinderea unor costuri suplimentare sunt numai câteva dintre situaţiile cu care trebuie să se confrunte cetăţenii români.

A auzit cineva ca ministrul transporturilor să aibă măcar o poziţie fermă în această chestiune? Nu! Dimpotrivă. Ceea ce ştim cu precizie este faptul că problemele de la Tarom nu au dispărut, ci s-au adâncit, iar compania naţională este cea mai scumpă şi cu serviciile cele mai slabe. Să călătoreşti cu Tarom pare o pedeapsă severă.

Mai ştim că Blue Air, care deservea milioane de călători anual, a fost scoasă din piaţă, iar românii au tot mai puţine opţiuni pentru călătoria cu avionul. De asemenea, ştie o ţară întreagă modul în care compania Wizz Air îi umileşte pe români, abandonându-i în aeroporturi, fără să le acorde nicio informaţie, fără să le dea asistenţă sau măcar banii înapoi pe biletele cumpărate.

Dacă întrebi la ANPC o să ţi se ridice nevinovat din umeri că ei nu au, chipurile, competenţe. Dacă întrebi la Ministerul transporturilor, nu o să primeşti niciun răspuns. Este intolerabil modul în care a fost gestionat transportul aerian în România. Dacă până la începutul anului 2021 lucrurile evoluau pozitiv, însemnând că un român din străinătate putea să vină acasă la familie la preţuri reduse şi la timp, astăzi, călătoria cu avionul din şi către România a devenit o chestiune care ţine exclusiv de noroc şi de bună-voinţa companiilor aeriene.

Pentru toate aceste motive, fac un apel public la ministrul transporturilor, să ia urgent măsuri pentru a face companiile aeriene care operează în România să respecte legislaţia naţională şi comunitară în materie. De asemenea, în condiţiile în care Tarom nu poate, Blue Air nu mai există, iar Wizz Air îşi bate joc de călătorii români, solicit ministrului transporturilor să poarte discuţii cu alte companii aeriene din Uniunea Europeană, pentru a intra pe piaţa transportului aerian din România şi pentru a spori şi diversifica oferta. Soluţiile sunt simple, însă, mai trebuie ca şi ministerul responsabil să dorească să le pună în aplicare.”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?