Prima pagină » Nicolae Ciucă, mesaj de încurajare pentru români după ultimele măsuri luate la vârful țării. Ciucă: România este singura țară stabilă în această regiune, este țara cu cel mai stabil profil

Nicolae Ciucă, mesaj de încurajare pentru români după ultimele măsuri luate la vârful țării. Ciucă: România este singura țară stabilă în această regiune, este țara cu cel mai stabil profil

by A. Ionut
0 comment

Informațiile apărute în ultimele zile în spațiul public au băgat spaima în români, iar măsurile pe care Guvernul se pregătește să le ia pentru a face economii la bugetul de stat i-au bulversat pe oameni. Premierul Nicolae Ciucă a venit cu un mesaj de încurajare pentru cetățeni și a dat asigurări că țara noastră este pe drumul cel bun. 

„Datele pe care le avem, confirmate de instituții ale statului, de INS, Eurostat, instituții internaționale, avem departamentul economic al Universității de la Harvard care clasifica România a 19-a cea mai sofisticată și complexă economie a lumii. 

Sunt chestiuni despre care prea puțin se vorbește. Într-un an de zile în acești parametri, Guvernul a reușit să aducă la bugetul de stat, față de anul trecut, în valoare nominală 49 de miliarde de euro. Toată lumea vorbește de linii de finanțare PNRR,  fonduri de coeziune, dintr-un cadru sau altul financiar. Prea puțini vorbesc de fondurile de investiții din banii noștri, ai Guvernului României. Sunt peste 21 de miliarde anul acesta pe care Guvernul i-a alocat pentru investiții.(…). 

Nu există altă soluție, nu există miracole și minuni în asigurarea creșterii economice decât prin investiții și a face în așa fel încât să asigurăm o creștere economică a economiei capitalului românesc. Am reușit totodată să asigurăm încrederea investitorilor străini. 10,9 miliarde de euro au fost investiții străine anul trecut în România. Absorbția fondurilor europene, 11,3 miliarde, am absorbit într-un an de zile, o cincime din cât s-a absorbit din momentul în care România a intrat în UE. 

Eu nu zic ca am făcut totul foarte bine, dar permament vine și ni se spune ce nu reușim, ce nu am făcut, sunt tot felul de chestiuni care se aruncă în spațiul public, iar noi din decență, onestitate nu am comentat și nu comentăm chestiuni din astea pentru că ne dorim ca cetățeanul român să vadă partea bună și să nu primească acele mesaje prin care să accentuăm temerea într-un context destul de dificil. Facem în așa fel încât să simtă că instituțiile statului nu fac altceva decât că lucrează responsabil să asigurăm o viață normală și avem proiecte prin care să le dăm speranța că România se dezvoltă, România prosperă. ”, a transmis premierul.

Premierul a punctat că, în ciuda informațiilor care au circulat în ultima perioadă în spațiul public, actuala coaliție de guvernare funcționează bine și este cea mai bună formulă pentru România. 

„Este o coaliție într-o formulă care pentru mulți a părut a fi anacronică si doar o soluție care a asigurat doar 3 -4 luni din noiembrie 2021 până la sărbătorile de Paști 2022. Nu a fost așa pentru că am reușit în toată această perioadă să menținem stabilitatea acestei coaliții pentru că ne-am dorit stabilitatea României și când am vorbit de investiții și de ce am reușit în plan economic, vă spun cu toată responsabilitatea că totul este rezultatul unei stabilități politice. Toți cei cu care am vorbit, toate companiile mari , toate care au venit și au investit în România și companiile mai mici, toate au avut curaj pe o stabilitate politică. Uitați-vă de jur împrejur, România este singura țară stabilă în această regiune, este țara cu cel mai stabil profil. 

Nu putem din justificări politice să ne permitem să schimbăm acest echilibru. Coaliția cu PSD este singura formulă matematică, inclusiv pe cifrele parlamentare, care putea să functioneze. Singura. Toată lumea ne reproșează chestiunea aceasta, este posibil să ni se reproșeze și mai târziu lucrul acesta , dar eu am convingerea personală că a fost singura opțiune pe care o aveam și nici în momentul de față nu se întrevede o altă formulă de guvernare și asigurare a stabilității politice în țară. Lucrez foarte bine cu liderii celor două partide, lucrăm foarte bine în ceea ce înseamnă asumarea obiectivelor. 

În perioada următoare, urmează rocada la Guvern, nu există niciun fel de discuție, în momentul de față, despre amânarea, cu atât mai puțin despre nerealizarea ei. Ca atare, la finele lunii mai, nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălțare, puțin mai încolo, dar se va realiza.”, a mai spus Nicolae Ciucă. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?