Prima pagină » Noul plan pentru pace. Cei doi președinți au discutat despre organizarea unui summit

Noul plan pentru pace. Cei doi președinți au discutat despre organizarea unui summit

by B. R.
0 comment

Președintele francez Emmanuel Macron a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski despre „eforturile diplomatice care trebuie făcute pentru a organiza un summit de pace”, în timpul unei conversații telefonice, scrie presa internațională. 

Cei doi șefi de stat au făcut „o actualizare cu privire la situația militară din Ucraina, iar Emmanuel Macron „și-a reiterat sprijinul pentru ca Ucraina să pună capăt agresiunii ruse”, a indicat președinţia franceză într-un comunicat de presă. 

La rândul său, Volodimir Zelenski a clarificat pe Telegram că el și omologul său au luat în considerare „următorii pași pentru implementarea” planului său de pace în 10 puncte. „Am coordonat acțiuni pentru viitoarele evenimente internaționale”, a adăugat el.  

„Am discutat în detaliu timp de o oră. Am vorbit despre situația din prima linie, despre cooperarea noastră politică și despre cum să mergem mai departe cu implementarea proiectului de pace al Ucrainei. Mulțumesc Franței pentru sprijinul constant”, a adăugat Zelenski în mesajul său zilnic adresat concetățenilor.

Cei doi lideri au discutat şi despre „situaţia îngrijorătoare de la centrala nucleară Zaporojie ocupată de forțele armate ruse” din martie 2022. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?