Prima pagină » Olaf Scholz, vizită oficială în România. Decizii pentru investiții și pentru aderarea țării noastre la Schengen

Olaf Scholz, vizită oficială în România. Decizii pentru investiții și pentru aderarea țării noastre la Schengen

by A. Ionut
0 comment

Cancelarul german Olaf Scholz a ajuns, luni, într-o vizită oficială în România. Oficialul a discutat cu președintele Klaus Iohannis, pe teme de securitate și energie. Cancelarul a declarant că susţine aderarea în acest an a României la spaţiul Schengen.

Germania se află ferm de partea României. Aceasta înseamnă, şi o spun şi astăzi, aici, răspicat, înseamnă şi obiectivul ca România să obţină, în sfârşit, în acest an statutul de membru deplin în spaţiul Schengen. Ţara dumneavoastră a depus mari eforturi în acest sens, trebuie să onorăm acest lucru. L-am asigurat pe preşedintele Iohannis încă o dată de susţinerea mea în acest sens”, a arătat oficialul german.

Olaf Scholz a menţionat că din punctul său de vedere ţara noastră a îndeplinit toate condiţiile.

“Sprijin cu putere această aderare şi sper să aibă loc în acest an. Nu o să spun lucrul acesta doar aici, ci şi în multe capitale şi în discuţiile de la Bruxelles voi vorbi, pentru ca ei să accepte acest pas. România a îndeplinit toate condiţiile şi avem nevoie de graniţe sigure şi o abordare bună a migranţilor şi a refugiaţilor şi toate sunt pozitive“, a transmis el.

Au fost discuții importante și în contextul războiului din Ucraina, iar vizita cancelarului la București este încă o dovadă că Germania vede în România un aliat important pentru ajutorul acordat țării vecine.

Un alt subiect esențial pe agenda discuțiilor au fost investițiile pe care Germania urmează să le facă în țara noastră. Recent, o companie germană a anunțat o investiție de un milliard de euro într-o unitate care va produce panouri solare. Premierul Nicolae Ciucă a fost cel care a încurajat demersul și a promis susținere deplină în realizarea proiectelor care înseamnă noi locuri de muncă și bani în plus la bugetul țării.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni, Olaf Scholz a fost primit de premierul Nicolae Ciucă la Palatul Victoria.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?