Prima pagină » Nicolae Ciucă, scrisoare către Comisia Europeană pentru banii fermierilor

Nicolae Ciucă, scrisoare către Comisia Europeană pentru banii fermierilor

by A. Ionut
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă împreună cu omologii săi din Bulgaria, Slovacia, Ungaria și Polonia au semnat o scrisoare comună adresată președintelui Comisiei Europene, prin care solicită măsuri urgente pentru susținerea fermierilor grav afectați de comercializarea rapidă a cerealelor ucrainene la prețuri foarte mici.

Au fost solicitate o serie de măsuri care să reducă pagubele suferite de fermieri în ultime luni. Nicolae Ciucă și omologii săi au cerut suplimentarea fondurilor europene distribuite drept compensații, dar și posibilitatea folosirii acestor bani pentru direcționarea exporturilor de cereale care țările din Africa și Orientul Mijlociu.

De asemenea, este nevoie de sprijin pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru ca cerealele să fie trimise mai rapid către țările importatoare din alte regiuni ale lumii.

O altă cerere importantă care se regăsește în scrisoarea oficialilor este reintroducerea taxelor vamale pentru importurile din Ucraina, țară care beneficiază acum de scutire.

Scrisoarea premierilor din cele cinci țări vine după ce Comisia Europeană a stabilit sumele acordate pentru țările afectate, ca urmare a discuțiilor cu ministerele Agriculturii din aceste state. României i-au revenit doar 10 milioane de euro, cea mai mică sumă. Președintele Klaus Iohannis a mers la Bruxelles și a cerut ca aceste calcule să fie refăcute. Ulterior, președinta Comisie Europene a anunțat că ajutorul stabilit nu este suficient pentru fermieri, iar sumele vor fi majorate.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?