Prima pagină » Petre Daea, după întâlnirea cu omologul său ucrainean: Privirile umezite de lacrimile durerii ne-au determinat să cântărim atent și echilibrat un drum al colaborării cu Ucraina

Petre Daea, după întâlnirea cu omologul său ucrainean: Privirile umezite de lacrimile durerii ne-au determinat să cântărim atent și echilibrat un drum al colaborării cu Ucraina

by A. Ionut
0 comment

Ministrul Agriculturii Petre Daea a anunțat că reprezentanții Comisiei Europene au propus ajutoare suplimentare de 100 de milioane de euro pentru fermierii din cele cinci țări UE din proximitatea Ucrainei, precum și suspendarea importului de cereale (grâu, porumb, rapiță și floarea-soarelui) din Ucraina până la 5 iunie.

El a făcut declarațiile la finalul întâlnirii cu ministrul ucrainean al Agriculturii.

În schimbul acestor măsuri, Comisia a cerut ca țările care au suspendat unilateral importurile să renunțe la măsură, considerată ilegală.

Daea a adăugat că miniștrii Agriculturii din cele cinci țări (România, Polonia, Bulgaria, Slovacia și Ucraina) au cerut în plus ca pe lista de produse interzise la import până la 5 iunie să fie adăugate și alte produse.

România e singurul stat care nu a interzis importurile din Ucraina, arătând că o astfel de măsură încalcă legislația UE. În plus, Ministerul Agriculturii a anunțat o verificare mult mai amănunțită a tranzitului de cereale ucrainene pe teritoriul României.

”Privirile umezite de lacrimile durerii ne-au determinat să cântărim atent și echilibrat un drum al colaborării cu Ucraina”, a spus Petre Daea la finalul declarației de presă făcute alături de ministrul ucrainean, conform g4media.ro.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?