Prima pagină » SRI face angajări! Vezi care sunt criteriile de selecție

SRI face angajări! Vezi care sunt criteriile de selecție

Serviciul Român de Informații (SRI) face angajări. Se caută ofițeri specialiști IT&C, vorbitori de limbi străine și luptători antitero. Înscrierile sunt deschise până la 1 martie 2023.

by A. Ionut
0 comment

Candidații interesați trebuie să îndeplinească însă unele condiții.

De asemenea, doritorii trebuie să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurențial, procesul de selecție presupunând promovarea mai multor etape / probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea):

1. Evaluarea CV-ului;

2. Interviuri de selecţie;

3. Teste de evaluare a cunoştinţelor şi competenţelor profesionale (evaluarea profesională, evaluarea cunoştinţelor de cultură generală, evaluarea cunoştinţelor de limbă străină), precum şi a unor aptitudini (examinări psihologice, Assessment Center);

4. Examinarea medicală;

5. Verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat. Candidatii interesati își pot depune CV-ul până pe data de 1 martie 2023.

Şeful Brigăzii Antiteroriste, Dorin Rădulescu, a explicat, în decembrie 2021, în primul podcast al Serviciului Român de Informaţii, TOP (ne)SECRET, cum este viaţa în SRI, precizând că, în realitate, lucrurile nu sunt ca în filme.

Generalul Rădulescu a explicat că, deşi mulţi tineri care îşi doresc să lucreze în cadrul serviciilor secrete visează la multă acţiune, teatre de război, realitatea nu este întocmai ca în filmele cu „James Bond”.

Întrebat de moderatorul Ovidiu Marincea, purtător de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, cum se desfăşoare lucrurile de fapt la Academia Naţională de Informaţii, şeful Brigăzii Antitero a explicat: „Primul impact a fost cu realitatea din activitate, să spun aşa, când am început să facem practică. Nu ştiu dacă nici măcar 5%, aş zice maximum 10%, în cel mai optimist scenariu, se potrivea cu realitatea din teren faţă de ceea ce aveam noi în cap. (…) Plecând cu poveştile astea, gen James Bond, şi cam ce am putea face fiecare dintre noi, ideea de a putea fi de capul tău, în anumite locuri…”.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?