Prima pagină » Planul Guvernului pentru independența energetică a România, fonduri de 1,4 miliarde de euro de la Bruxelles

Planul Guvernului pentru independența energetică a România, fonduri de 1,4 miliarde de euro de la Bruxelles

by A. Ionut
0 comment

Planul REPowerEU, cu fonduri de aproximativ 1,4 miliarde de euro, a fost aprobat astăzi în ședința de Guvern. Fondurile obținute prin acest program vor fi utilizate pentru creșterea securității energetice și pentru producerea energiei în condiții prietenoase cu mediul și la costuri accesibile cetățenilor.

Pachetul de investiții aprobat de guvernanți conține un portofoliu de proiecte pregătite să primească finanțare de la Bruxelles. Investițiile incluse pe această listă pun accentul asupra încurajării producerii energiei din surse regenerabile, dar și pe eficientizarea și modernizarea rețelei naționale de transport a energiei electrice și de gaze naturale.

Acest portofoliu este rezultatul consultărilor instituționale în cadrul unui grup de lucru stabilit la nivelul Guvernului și a consultărilor cu reprezentanții partenerilor noștri europeni. Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a fost cel care a coordonat grupul de lucru.

„Avem această propunere pentru a pune în consultare publică investițiile pe care le avem gândite prin capitolul Repower EU, iar structura investițiilor privește infrastructura de transport a energiei electrice și a gazelor naturale, cu o serie de măsuri care se referă la investiții verzi, care au componentă de investiție verde. Dacă ne veți mandata, noi vom scoate în consultare publică capitolul de investiții, urmând ca după aceste dezbateri să avem Memorandumul final”, a spus Marcel Boloș.

Următorul pas este ca acest pachetul de reforme și de investiții să fie transmis Comisiei Europene pentru ca finanțările din REPowerEU să ajungă în România și să susțină proiectele energetice.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?