Prima pagină » ȘEDINȚĂ DE GUVERN | Planul de investiții propus pe capitolul RePower EU va fi pus în consultare publică

ȘEDINȚĂ DE GUVERN | Planul de investiții propus pe capitolul RePower EU va fi pus în consultare publică

by Maria I.
0 comment
Voucherele de alimente vor fi încărcate înainte de sărbătorile de Paşti, anunță ministrul Marcel Boloș

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a declarat miercuri în ședința de guvern că există o propunere care prevede punerea în consultare publică a planului de investiții pentru programul RePower EU. Prin acest program se urmărește în principal accelerarea tranziției către energia verde. România dispune de 1,4 miliarde de euro pentru a implementa proiecte de independență energetică.

„Într-adevăr, avem această propunere pentru a pune în consultare publică investițiile pe care le avem gândite pe capitolul RePower EU. Capitolul RePower EU este cu obiectiv stabilit prin regulamentul Comisiei, acela de a consolida independența energetică a statelor membre și, în sensul celor menționate de dumneavoastră, structura investițiilor privește atât infrastructura de transport a energiei electrice, cât și infrastructura de transport a gazelor naturale, împreună cu o serie de măsuri care se referă inclusiv la investiții verzi, care au componentă de energie verde pentru clădirile rezidențiale, astfel încât noi să putem respecta termenul pe care îl avem în regulamentul Comisiei Europene de implementare a acestor proiecte, respectiv data de 31 august 2026.”, a spus Marcel Boloș.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a afirmat că după finalizarea consultărilor publice și a memorandumului vor fi purtate negocierile cu Comisia Europeană.

„Dacă ne veți mandata și se va aproba memorandumul, atunci noi, în următoarea perioadă, scoatem în consultare publică aceste propuneri de investiții și organizăm dezbatere publică în acest sens pe capitolul Repower EU, urmând ca, după finalizarea acestor consultări și dezbateri publice, să avem memorandumul final rezultat din consultările publice și să ne mandatați mai apoi pentru a purta negocierile cu Comisia Europeană.”, a încheiat Boloș.

 

 

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?