Prima pagină » Polonia se opune noului pachet de sancțiuni pentru Rusia

Polonia se opune noului pachet de sancțiuni pentru Rusia

by A. Ionut
0 comment

Uniunea Europeană nu a putut semna cel de-al zecelea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Țările UE au ajuns lun acord cu privire la întregul pachet, dar Polonia se opune restricțiilor propuse privind importul de cauciuc sintetic.

“Nu blocăm sancțiunile. Vrem doar ca sancțiunile să aibă sens”, a declarat un oficial polonez pentru Politico.

Obiecția Poloniei se referea la restricțiile propuse asupra importurilor de cauciuc sintetic din Rusia. Potrivit diplomatului UE, susținătorii sancțiunilor au cerut o interdicție totală, dar în încercarea de a liniști alte țări care depind de aceste importuri, Comisia a propus stabilirea unei limite a cotelor de 560.000 de tone metrice, scrie stiripesurse.ro

Potrivit unui oficial polonez, acest lucru este chiar mai mare decât importurile actuale. În timp ce mai mulți diplomați ai UE au declarat că Polonia este cel mai deschis opozant al cotei, alții și-au exprimat, de asemenea, nemulțumirea față de scutirile pentru unele companii.

Pachetul actual exclude deja alte puncte controversate, cum ar fi interzicerea importului de diamante rusești, simplificarea sancțiunilor împotriva membrilor familiei și anturajul oligarhilor sau sancțiunile împotriva angajaților individuali ai companiei nucleare de stat Rosatom.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?