Prima pagină » Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turce în Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turce în Bucureşti

by A. Ionut
0 comment
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în cartea de condoleanţe

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, în cartea de condoleanţe deschisă la Ambasada Republicii Turcia, deschisă în urma cutremurului care a avut loc luni în Turcia şi Siria şi care a dus la moartea a peste 8.000 de persoane, potrivit bilanţului provizoriu al autorităţilor.

Şeful statului a fost întâmpinat la Ambasadă de Excelenţa Sa, Ambasadorul Turciei în România, Özgür Kıvanç.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, pe Twitter, sincere condoleanţe din partea României familiilor victimelor cutremurului devastator care a lovit Turcia şi Siria. „Gândurile noastre se îndreaptă către victimele şi familiile acestora”, spune şeful statului.

Citeste si: Nouă persoane au fost reţinute şi peste o tonă de tutun a fost confiscată într-un dosar de infracțiuni economice

Ambasada Turciei la Bucureşti a transmis, luni, mulţumiri României pentru ajutorul acordat în urma cutremurului devastator. Instituţia face apel şi pentru colectarea de donaţii.

„Mulţumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru preţios. (…) Apreciem eforturile lor şi le dorim mult succes”, a transmis Ambasada Turciei.

Citeste si: DOCUMENT | Nicolae Ciucă și Lucian Bode au depus la Parlament un proiect de lege pentru majorarea cu o treime a pedepselor pentru actele de violență asupra copiilor

Instituţia, dar şi Ambasada României în Turcia, au făcut un apel pentru strângerea de donaţii: „Persoanele care doresc să vină în sprijinul Autorităţii pentru managementul dezastrelor şi situaţiilor de urgenţă din Turcia, în intervenţia de căutare şi recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de azi, pot face acest lucru printr-o donaţie direct pe site-ul AFAD, accesând pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2.

Totodată, cele două ambasade au distribuit pe paginile de socializare link-urile instituţiilor care pot oferi informaţii despre starea drumurilor şi autostrăzilor din ţară.

Sursa foto: Presidency

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?