Prima pagină » „Radiografia” stării copilului în România: sărăcie, violență, părinți în străinătate

„Radiografia” stării copilului în România: sărăcie, violență, părinți în străinătate

by B. R.
0 comment

Organizația ”Salvați Copiii” România a făcut public joi, 1 iunie, un raport privind starea copiilor din țara noastră.

„Radiografia” stării copilului în România realizată de „Salvaţi Copiii” arată că, încă de la naştere, inechitatea este prezentă în viaţa copiilor, în condiţiile în care România se află în topul ţărilor europene cu cele mai ridicate niveluri ale mortalităţii infantile, cu o rată de 5,2 la mie (în anul 2021), peste media Uniunii Europene de acum 20 de ani.

„Mai mult, în ultimii ani, asistăm şi la o creştere semnificativă a cazurilor de mortalitate maternă (de la 18 în 2018 şi 20 în 2019, la 32 de cazuri în 2020 şi 51 de cazuri în 2021 )”, susţine organizaţia, care atrage atenţia asupra faptului că 25% dintre gravidele vulnerabile nu au asigurare de sănătate, 33% dintre ele declară că, pe durata sarcinii, nu au făcut controalele medicale recomandate cel mai adesea din cauza lipsei resurselor financiare şi doar 4 din 10 gravide declară că toate analizele au fost gratuite.

Fenomenul mamelor minore face ca România să se claseze, la nivelul Uniunii Europene, în top, 45% dintre naşterile la mame sub 15 ani înregistrându-se în România.

În anul 2021, România a înregistrat 745 de naşteri la mame cu vârsta sub 15 ani şi alte 16.997 de naşteri la mame cu vârsta între 15 şi 19 ani.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?