Prima pagină » Revoltă la liceu: profesoara de desen a apărut dezbrăcată într-un film. Cum se apără cadrul didactic

Revoltă la liceu: profesoara de desen a apărut dezbrăcată într-un film. Cum se apără cadrul didactic

by B. R.
0 comment

O profesoară de desen din Botoșani a stârnit revoltă în rândul părinților, după ce o filmarea cu ea în care apare complet dezbrăcată, a fost făcută publică.  

Scurt metrajul a fost filmat pe când femeia nu lucra în învățământ și a ajuns în finala Premiului Internațional “Arte Laguna” din 2011 de la Veneţia. 

Contactată de presa locală, profesoara spune că filmarea este o mostră de „performance body art” şi reprezintă o îmbinare între mișcare, culoare și scenografie.

„În calitate de profesor, activitatea mea la catedră este ireproșabilă și iubesc să lucrez cu copiii. Înțelegerea performance body art ca și modalitate de exprimare artistică necesită cunoștințe profunde în acest domeniu. Ca disciplină este inclusă în programe de master de specialitate și doctorate la diverse universități de prestigiu. Eu însămi voi lucra la o teză de doctorat pe această temă în continuarea disertației de master, pe care am luat-o cu nota maximă. În ceea ce privește părinții, le înțeleg profund îngrijorarea și sper, cât mai curând posibil, să ajungem la un consens în ceea ce privește calitatea mea de profesor. Dar ceea ce primează este educația de calitate a copiilor”, a explicat cadrul didactic.

Părinții văd însă arta cu alți ochi și cer ca femeia să fie dată afară din liceul, altfel își vor transfera copiii în altă parte. Oamenii au trimis mai multe petiții atât către conducerea liceului, cât și către inspectorat. 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?