Prima pagină » România, creștere economică în plin război. Premierul face marele anunț – ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

România, creștere economică în plin război. Premierul face marele anunț – ce se întâmplă cu gazele din Marea Neagră

by B. R.
0 comment

Guvernul României a întreprins măsuri solide încă din prima zi a invaziei, astfel încât criza energetică și scenariile unui blackout iminent să nu se confirme. Mai ales că tot mai multe voci anunțau că atât țara noastă cât și întreaga Uniune Europeană vor avea probleme uriașe cu energia: am fost singura țară din Europa care am pornit o capabilitate de extracție a gazului din Marea Neagră, am luat măsuri care „ne-au asigurat atât echilibrul economiei cât și o creștere economică”, a anunțat prim-ministrul Nicolae Ciucă. 

„Am reușit, în felul acesta, prin angrenajul de la nivelul UE, prin angrenajul regional, prin relații bilaterale, să ne asigurăm că avem energie, că putem să gestionăm prețurile la energie și știți foarte bine că au fost 3 decizii importante prin care am reușit să asigurăm un preț accesibil pentru cetățeni și pentru economie. Am reușit, am fost singura țară din Europa care am pornit o capabilitate de extracție a gazului din Marea Neagră. Se întreprind demersuri ca și celelalte platforme din Marea Neagră să poată să fie accesate și operaționalizate într-un timp cât mai scurt posibil. Practic, prin toate demersurile pe care le-am întreprins la nivel guvernamental, nu am făcut altceva decât să le dăm cetățenilor încredere că există toate măsurile care pot fi luate pe masa de lucru a instituțiilor statului, pe masa de lucru a diplomației românești, astfel încât să ne asigurăm că securitatea națională și siguranța cetățeanului sunt asigurate”, a transmis Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?