Prima pagină » Ciucă, mesaj de forță la Țebea: ”Patrioții adevărați își doresc promovarea identității noastre naționale în lume și construirea unui destin al României în Europa”

Ciucă, mesaj de forță la Țebea: ”Patrioții adevărați își doresc promovarea identității noastre naționale în lume și construirea unui destin al României în Europa”

by B. R.
0 comment

Mai mulți oameni politici au fost astăzi, 10 septembrie, la Serbările Naționale de la Țebea, manifestări comemorative la împlinirea a 151 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Prezent la marele eveniment, liderul liberal, Nicolae Ciucă a subliniat că „România traversează o perioadă în care ura, judecata pripită și invidia otrăvesc, uneori, gândirea și scindează societatea. Trebuie să scăpăm de aceste tare, dacă vrem să ne dezvoltăm rapid”. Ciucă a vorbit despre importanța de a duce țara în față, acolo unde merită, printre alte state europene. De aceea, a punctat Nicolae Ciucă, e important să fim uniți, iar seriozitatea și moderația în toate va aduce puterea de a reuși. Liderul liberalilor Nicolae Ciucă a reamintit despre proiectul inițiat în Parlament pentru declararea Anului „Avram Iancu”.  

 

„Astăzi, când comemorăm, la Panteonul Moților de la Țebea, pe unul dintre cele mai puternice simboluri românești ale luptei pentru identitatea noastră, mi-aș dori să ne asumăm, împreună, un țel comun: să ducem România mai în față, acolo unde merită, între marile state ale Europei. Este o realitate posibilă. România are șansa să se dezvolte cu viteză. Cu o singură condiție, să fim noi, românii, mai uniți. Seriozitatea și moderația în toate va aduce puterea de a reuși.

În 2024 vom aniversa 200 de ani de la nașterea eroului nostru național. De aceea, a fost aprobat, în Parlament, un proiect pentru declararea Anului ,,Avram Iancu. Vom avea, în anul aniversar, oportunitatea să vorbim cu toții despre România viitorului și vom putea construi împreună, îmbinând forța și dârzenia marelui român cu energia și puterea de creație a generației de azi. Avem nevoie de un nou proiect de țară, așa cum am mai spus și cred că e important să ne focusăm energiile naționale pentru a desena drumul și locul nostru în comunitatea europeană”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Liderul PNL a adăugat că țara noastră „traversează o perioadă în care ura, judecata pripită şi invidia otrăvesc, uneori, gândirea şi scindează societatea”, iar soluția o găsim chiar la marele luptător pentru drepturile românilor, Avram Iancu. Astfel, Ciucă îi îndeamnă pe români să susțină patriotismul adevărat, care promovează moderația și atinge cu înțelepciune obiectivele națiunii.

„De aceea, de ziua comemorării lui Avram Iancu, la Ţebea, am spus că soluţia ne-a dat-o chiar marele luptător pentru drepturile românilor: patriotismul adevărat, care promovează moderaţia şi atinge cu înţelepciune obiectivele naţiunii. Patrioţii adevăraţi îşi doresc promovarea identităţii noastre naţionale în lume şi construirea unui destin al României în Europa. De aceea, apartenenţa ţării la structurile euro-atlantice este destinul nostru istoric, iar cei ce spun altceva sunt falşi patrioţi, care nu luptă pentru dezvoltarea României. Cu gândul la Avram Iancu al cărui testament a fost acela ca neamul său să fie fericit, vă îndemn să iubiţi România, să promovaţi identitatea noastră istorică şi împreună să dezvoltăm România în Europa!”, a completat fostul prim-ministru liberal.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?