Prima pagină » Ciucă, mesaj crucial pentru români la un an de război: nu am fost niciodată atât de bine asigurați, garantăm siguranța cetățenilor

Ciucă, mesaj crucial pentru români la un an de război: nu am fost niciodată atât de bine asigurați, garantăm siguranța cetățenilor

by B. R.
0 comment

Sunt 365 de zile de la evenimentul care a schimbat tot. Dimineața zilei de 24 februarie 2022 a fost momentul care a îngrozit o lume întreagă – Putin invadase Ucraina. Astăzi, la un an de la debutul teribilului război, cetățenii români nu trebuie să se teamă, pentru că „împreună cu aliații noștri luăm măsurile din timp, indiferent de ce ar putea să se întâmple” și, astfel, putem „garanta securitatea statelor membre ale NATO și ale UE și siguranța cetățenilor”, a precizat șeful Executivului la un post de televiziune.   

„Ați văzut o serie întreagă de demersuri care au fost aprobate în cadrul Summitului de la Madrid de anul trecut și, totodată, dincolo de decizii, am putut să vedem măsurile puse în practică. Și pe teritoriul țării noastre există un battle group al cărei națiune cadru este Franța, la care participă Belgia, Olanda. Am văzut mai multe avioane care participă la Poliția Aeriană, inclusiv în bazinul Mării Negre și, totodată, am putut să beneficiem de creșterea prezenței americane pe teritoriul României, la Mihail Kogălniceanu, celebra divizie 101 care în foarte scurt timp își va încheia turul de misiune de un an pe teritoriul țării noastre. Acestea au fost măsuri strict specifice din punct de vedere militar”, a precizat premierul.

În plus, Nicolae Ciucă dă asigurări că Armata Română e mai pregătită ca niciodată să facă față oricărei agresiuni militare, mai ales că România este țara membră NATO cu cea mai mare frontieră terestră cu Ucraina.   

„De asemenea, România a luat o serie întreagă de măsuri atât în ceea ce privește dotarea Armatei Române, cât și creșterea capabilităților de supraveghere și de a putea să observăm cât mai bine tot ce se întâmplă nu doar în proximitatea, dar și în plan îndepărtat și să avem date și informații concrete despre ce se întâmplă, astfel încât să putem, împreună cu aliații noștri, să luam măsurile din timp indiferent de ce ar putea sa se întâmple și am fost parte la toate măsurile internaționale pentru creșterea capabilităților de apărare și întărirea măsurilor de siguranță”, a subliniat premierul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?