Prima pagină » Ședință de urgență înaintea votului pentru ANRE, ce decizie ar putea lua UDMR

Ședință de urgență înaintea votului pentru ANRE, ce decizie ar putea lua UDMR

by A. Ionut
0 comment

UDMR și-a convocat grupurile parlamentare în ședință înaintea plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, care urmează să numească mai mulţi membri ai conducerii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, printre care şi preşedintele instituţiei.

Subiectul ședinței UDMR îl reprezintă decizia de participare sau nu la ședința comună, susțin surse politice, conform stiripesurse.ro.

Deputaţii şi senatorii se reunesc în şedinţă de plen comună pentru a alege, prin vot, preşedintele, un vicepreşedinte şi doi membri în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Comisiile de specialitate ale Parlamentului au avizat favorabil, marţi, candidaţii pentru aceste funcţii.

Pentru funcţia de preşedinte al ANRE candidează George Niculescu, pentru funcţia vacantă de vicepreşedinte – Gabriel Andronache şi Nagy-Bege Zoltan, iar pentru cele două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al ANRE sunt candidaţi Sorin Bumb, Cornelia Sulger, Florenţiu Grigore Vintilă, Adrian Borotea, Daniel Bogdan şi Radu Florin Porumb.

Conform surselor politice,  în cazul în care candidatul UDMR nu va primi susținere de la partenerii de guvernare, atunci parlamentarii UDMR ar putea boicota votul, mai scrie stiripesurse.ro.

Candidatul pentru funcţia de preşedinte ANRE, George Niculescu, este susţinut de partidele din coaliţia de guvernare. El este în prezent secretar de stat, din partea PNL, în Ministerul Energiei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?