Prima pagină » Eveniment internațional important în domeniul IT&C, la Cluj, în cadrul UNTOLD

Eveniment internațional important în domeniul IT&C, la Cluj, în cadrul UNTOLD

by A. Ionut
0 comment

Parlamentari, miniștri, ambasadori din 16 de țări, alături de reprezentanți ai peste 200 de companii participă, la Cluj-Napoca, la cea de-a doua ediție a „The Public-Private Sector Forum” (PPSF 2023), un eveniment internațional de amploare dedicat domeniului IT&C care are loc în cadrul festivalului UNTOLD, sub egida Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor a Camerei Deputaților, în organizarea clusterelor Cluj IT și Transilvania IT și cu susținerea partenerului principal Visa, precum și al Meta și NTT Data România.

PPSF 2023 reunește, pe de o parte, reprezentanții legislativelor naționale din țările europene care elaborează actele normative în domeniul IT&C, iar pe de alta companiile private relevante din zona tehnologiei, din necesitatea de a crea o platformă de lucru și de dialog comună.  

Tema generală a Forumului din acest an este „A Global Agenda for The Digital Future”, fiind structurat în trei panel-uri principale: „Skills digitale în era AI”, „Incluziune financiară în era digitală”, precum și „Metaverse: viitorul tehnologiei?”. Prezentările realizate de cei trei invitați speciali ai PPSF 2023 constituie, de asemenea, momente-cheie ale zilei. Aceștia sunt Newton Howard, Director al MIT Synthetic Intelligence Lab și profesor la Universitatea Oxford (tema: Creating the brain implant of the future) și Dr. Pipa Malmgren, fost consilier al Președintelui SUA George W. Bush.

Printre alți invitați de marcă, la „The Public-Private Sector Forum” au fost prezenți președintele Comisiei IT&C din Camera Deputaților, Sabin Sărmaș, CEO-ul & Founder-ul UNTOLD, Bogdan Buta, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, ministrul Cercetării, Inovației și Digitalizării din România, Bogdan-Gruia Ivan, ,ministrul Inovației și Dezvoltării din Bulgaria, Milena Stoycheva, primarului Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, deputatului George Tuță, chestor al Camerei Deputaților, precum și Maria Metz, CEO al NTT DATA România.

„Forumul a avut un mare succes anul trecut, de la prima ediție, pentru că s-a concentrat pe soluții practice, pe chestiuni de detaliu, în locul discuțiilor generale care rămân la stadiul de vorbe și politețuri. Am decis, împreună cu cele două clustere organizatoare, ca a doua ediție să aibă loc la Cluj. Orașul are nevoie de evenimente precum Forumul Public-Privat pentru a da substanță eforturilor factorilor de decizie, iar concluziile la care vom ajunge la capătul celor trei zile vor avea un impact pozitiv la scara întregii țări”, a transmis Sabin Sărmaș, Președintele Comisiei IT&C din Camera Deputaților.

„Parteneriatul public-privat reprezintă unul dintre cele mai bune modele de lucru pentru a inova, deoarece aduce împreună oameni cu expertiză, creează premise pentru dezvoltare sustenabilă și proiecte de impact pentru comunități și economie. De asemenea, am subliniat că particularitatea Uniunii Europene este că suntem acasă indiferent de țara sau orașul în care ne aflăm, fie el Cluj-Napoca, Munchen, Valencia sau Varna. Avem această oportunitate extraordinară de a putea colabora indiferent de granițe, de a realiza proiecte și colaborări internaționale, ceva extraordinar pentru viitorul Europei și al Uniunii Europene”, a transmis Emil Boc după particiarea la eveniment. 

Pe 5 august, va avea loc un workshop dedicat oficialilor publici, fără acces general, care va facilita schimbul de cunoștințe în domeniul competențelor digitale, formularea unor soluții eficiente pentru dobândirea competențelor digitale și evaluarea unor potențiale proiecte. Rezultatele și contribuțiile mesei rotunde care reunește factori de decizie la la nivel înalt vor fi cuprinse într-un whitepaper, care va rezuma principalele constatări și provocări identificate, soluțiile potențiale și oportunitățile de colaborare pentru promovarea competențelor digitale.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?