Prima pagină » Șeful ANAF: Multe din vânzările online nu sunt declarate sub nicio formă. O persoană a făcut anul trecut 44 de milioane de lei fără să declare niciun ban

Șeful ANAF: Multe din vânzările online nu sunt declarate sub nicio formă. O persoană a făcut anul trecut 44 de milioane de lei fără să declare niciun ban

by A. Ionut
0 comment

Preşedintele ANAF, Lucian Heiuş a afirmat că evaziunea fiscală şi faptele de corupţie se întâmplă prin circulaţia monetarului, iar dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă, ar fi înregistrat. Heiuş a precizat că nu România are cea mai mare evaziune fiscală din Europa, iar de la an la an acest fenomen este în scădere.

”Evaziunea fiscală şi faptele de corupţie se întâmplă prin circulaţia monetarului”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele ANAF, Lucian Heiuş

Potrivit acestuia, în momentul în care se vor face tot mai multe plăţi prin sistemul bancar, inevitabil, atât evaziunea fiscală, cât şi fapte de corupţie vor scădea.

Acesta a adăugat că ”foarte, foarte multe din vânzările în sistem online din aceste platforme şi care au fost duse prin curier, cu plata ramburs, nu au fost declarate sub nicio formă”.

”Din păcate, la primul termen de depunere a Declaraţiei 395 – firmele de curierat (…) pe analizele pe care le-am făcut, am constatat nişte lucruri pe care le previzionam. Peste 20.000 de oameni care au vândut prin acest mecanism, cumulând împreună 2 miliarde de lei, nu au depus nicio declaraţie. Cea mai mare sumă a fost făcută de o persoană care a vândut anul trecut de 44 de milioane de lei produse cosmetice fără să depună nicio declaraţie”, a adăugat preşedintele ANAF.

”Dacă nu ar mai circula numerarul deloc, practic totul ar fi la suprafaţă, la vedere, s-ar înregistra absolut totul. Este clar că este un fenomen care există. Nu România are cea mai mare evaziune fiscală din Europa. Este un fenoment care este recunoscut şi de Uniunea Europeană”, a adăugat şeful ANAF.

Acesta a anunţat că ANAF, alături de APERO şi Consiliul Naţional pentru IMM-uri demarează o campanie pentru a determina comercianţii să accepte plata cu cardul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?