Prima pagină » Alina Gorghiu: PNL are două proiecte care vin în ajutorul părinților: reducerea TVA la anumite produse și zile lucrate de acasă

Alina Gorghiu: PNL are două proiecte care vin în ajutorul părinților: reducerea TVA la anumite produse și zile lucrate de acasă

by A. Ionut
0 comment

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a prezentat marţi două proiecte iniţiate de PNL care vizează reducerea TVA la 5% pentru anumite categorii de produse pentru copii şi un proiect prin care părinţii cu copii până în 8 ani să beneficieze de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă.

”Sunt măsuri extrem de necesare pentru că ştiu cât de greu le este acestor familii, în această perioadă ştiu că au greutări, că traiul lor a fost afectat, motiv pentru care le arătăm prin aceste măsuri preocuparea pentru a îmbunătăţi nivelul de trai pe acest segment de populaţie”, a spus Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului a anunţat că prima măsură pe care o vor depune prin proiect legislativ în această săptămână este reducerea TVA la 5%, conform directivelor europene, pentru anumite categorii de produse pentru copii.

”Vorbim de alimente pentru sugari, cum ar fi laptele praf, articole de îmbrăcăminte, accesorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte, şerveţele, scutece pentru copii”, a afirmat Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai prezentat o măsură legată de flexibilizarea muncii pentru părinți.

”Se aplică părinţilor, fie el salariat la stat sau privat, care au copii cu vârsta de până la opt ani. Aşa cum e prevăzut în Directiva UE din 2019, obiectivul ţintit este identificarea echilibrului între viaţa profesională şi cea privată a familiilor care au copii până la opt ani. Aceşti părinţi vor beneficia de 4 zile pe lună pentru a putea lucra de acasă, fie una pe săptămână, fie consecutiv”, a anunţat Alina Gorghiu.

Senatoarea a mai spus că în această formulă, fiecare părinte va decide cum este mai bine pentru familia sa să îşi organizeze timpul.

”Elementul de noutate este că fiecare salariat, indiferent că lucrează la stat sau la privat, va beneficia de acest program flexibil de muncă dacă are un copil până la 8 ani. Măsura acesta de flexibilizare a programului nu este o invenţie a noastră, este o soluţie identificată de ţări europene cum ar fi Suedia, Germania, Spania, Finlanda, Olanda, Belgia, care oferă la rândul lor diferite forme de program flexibil, incluzând munca la domiciliu, telemunca”, a precizat Gorghiu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?