Prima pagină » Surse: Tirurile cu cereale din Ucraina, sigilate și controlate la graniță

Surse: Tirurile cu cereale din Ucraina, sigilate și controlate la graniță

Șefa Comisiei Europene cere o abordare europeană la criza cerealelor și anunță noi ajutoare

by B. R.
0 comment

Ministrul Agriculturii a anunțat, conform unor surse, că va cere ca tirurile cu cereale din Ucraina să fie sigilate la intrarea în țara noastră. În plus, vehiculele cu grâne vor fi verificate în România, chiar la frontieră, nu la destinație, așa cum se va proceda până acum. Anunțul lui Daea vine după discuțiile cu omologul din Ucraina. Pe de altă parte, Ursula von der Leyen a cerut unitate într-o scrisoare adresată Poloniei, Slovaciei, Ungariei, Bulgariei și României. “În virtutea pieţei unice şi a uniunii vamale este nevoie de o abordare europeană pentru a răspunde preocupărilor”, a spus și purtătorul de cuvânt al CE, Dana Spinant.

Von de Leyen are și trei propuneri pentru abordarea situației delicate. Prima: sprijinul agricultorilor care au de suferit. Asta după ce Comisia Europeană a acordat 56,3 milioane de euro pentru fermierii afectați. Șefa CE a anunțat că este pregătită pentru un al doilea pachet financiar – 100 milioane de euro. A doua propunere se referă la “măsuri preventive” pentru unele cereale din Ucraina – grâu, porumb sau floarea soarelui. La ultima măsură este anunțată o investigație pentru a descoperi produse “sensibile”

Vă amintim că UE a aprobat vara trecută un acord pentru coridoare umanitare pentru cereleale provenit din Ucraina cu scopul de a preveni o criză alimentară.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?