Prima pagină » Tur de forță în teritoriu: Ciucă și Ciolacu au testat cele mai noi arme produse în țară

Tur de forță în teritoriu: Ciucă și Ciolacu au testat cele mai noi arme produse în țară

by B. R.
0 comment

Premierul Nicolae Ciucă și șeful PSD, Marcel Ciolacu, au testat astăzi cele mai noi arme produse în România. Totul s-a întâmplat în cadrul unei expoziții de echipamente militare la Târgu Mureș.

Cei doi lideri au participat și la evenimentele organizate cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înființarea Forțelor pentru Operații Speciale Târgu Mureș.

„Astăzi avem această componentă cu care toții ne mândrim. În Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, în cadrul unor operații conduse de NATO sau a altor coaliții de forțe, în Africa, Asia și Marea Mediterană, militarii Forțelor pentru Operații Speciale au demonstrat că sunt în măsură să execute, la cele mai înalte standarde, toate misiunile primite. Activitatea Forțelor pentru Operații Speciale este recunoscută la nivel intern și internațional și constituie o emblemă de marcă a Armatei Române. Profesionalismul luptătorilor de elită a fost recompensat în peste 1.000 de medalii, ordine, decorații și certificate de apreciere, atât naționale cât și internaționale, primite de militarii care au luptat în Afganistan sau în alte teatre de operații”, a spus Nicolae Ciucă.

La rândul său, Marcel Ciolacu a subliniat că această unitate are militari de elită, profesioniști care ar putea face față oricărei situații.

„Știu că în Forțele noastre pentru Operații Speciale sunt militari de elită, profesioniști, cu aptitudini dezvoltate de luptători și de lideri, majoritatea fiind simultan parașutiști, scafandri și alpiniști capabili să facă față oricărei situații deosebite. Sunt mândru că România dispune astăzi de unități moderne gata să răspundă rapid și decisiv la situații de criză și să asigure protecția cetățenilor și a intereselor naționale, și spun asta mai ales ținând cont de ceea ce se întâmplă chiar la granițele noastre.  Elemente precum surpriza, viteza de acțiune, mobilitatea, flexibilitatea și înțelegerea mediului de acțiune din toate punctele de vedere au devenit vitale în războiul modern”, a spus Marcel Ciolacu.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?