Prima pagină » Un nou centru chirurgical la Institutul Inimii din Târgu Mureș, Ciucă anunță investiții de 523 de milioane de lei

Un nou centru chirurgical la Institutul Inimii din Târgu Mureș, Ciucă anunță investiții de 523 de milioane de lei

by B. R.
0 comment

Un nou centru de chirurgie cardiovasculară se va înființa la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Institutul Inimii din Târgu Mureș a obținut cea mai mare finanțare din PNRR pentru spitale. 

Investiția de la Târgu Mureș, de peste 523 de milioane de lei, se va face cu finanțare europeană, prin PNRR

„Zeci de mii de copii și oameni de toate vârstele au primit o nouă șansă la viață de la echipa medicală a Institutului Inimii din Târgu Mureș. Anual, această echipă a excelenței realizează 1.000 de intervenții chirurgicale cardiovasculare, dintre care peste 250 la copii, 4.000 de proceduri de cardiologie intervențională, peste 6.000 de pacienți adulți și copii tratați și externați. Progresul activității medicale din Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș este impresionant. Am vizitat astăzi această unitate medicală de elită pentru a transmite mesajul ferm de susținere guvernamentală al extinderii Institutului Inimii. Am aprobat recent în guvern construirea unui nou Centru Chirurgical Cardiovascular al Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant, împreună cu alte 26 de obiective importante din domeniul sănătății. Investiția de la Târgu Mureș, de peste 523 de milioane de lei, o vom asigura din finanțare europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Îmbunătățim astfel condițiile și creștem cu peste 50% capacitatea Institutului Inimii de a realiza intervenții medicale pentru sănătatea oamenilor”, este mesajul transmis de premierul Nicolae Ciucă, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Premierul Nicolae Ciucă a felicitat echipa medicală și echipa managerială și și-a arătat aprecierea pentru efortul autorităților locale de a susține unitatea medicală de elită.

„Felicit echipa medicală și managerială a Institutului, îi doresc succes mai departe în misiunea salvării vieții oamenilor! Apreciez efortul autorităților locale și le încurajez să susțină în continuare această unitate medicală de elită!”, a mai transmis premierul Nicolae Ciucă.

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș, dr. Horațiu Suciu, a arătat că această vizită a demonstrat că „sănătatea este foarte importantă pentru cei care ne guvernează” și că motivul vizitei este faptul că din cele 27 de obiective din sănătate care urmează să fie finanțate prin PNRR, Târgu Mureș a avut primul punctaj, obținând o finanțare de aproape 105 milioane de lei.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?