Prima pagină » Vești bune de la Ciucă: “Vom fi un hub energetic și un pol de stabilitate în regiune”

Vești bune de la Ciucă: “Vom fi un hub energetic și un pol de stabilitate în regiune”

by B. R.
0 comment

Președintele PNL Nicolae Ciucă a participat la un eveniment în care reprezentanții companiilor OMV Petrom și Romgaz au venit cu informații noi despre proiectul Neptun Deep. Ciucă a susținut în discursul său că, odată cu noua investiție, țara noastră va deveni un hub energetic și un pol de stabilitate în zona noastră.

“Astăzi România face un pas important către independența sa energetică. Investiția companiilor OMV Petrom și Romgaz în perimetrul Neptun Deep va dubla, practic, producția de gaze naturale din țara noastră. Asta ne va permite ca, în doar câțiva ani, să asigurăm întreg necesarul de consum intern și să devenim chiar un exportator de gaze naturale. Prin acest proiect, România va deveni, așadar, cu adevărat mai puternică. Vom fi nu doar un hub energetic, dar și un pol de stabilitate în regiune”, a spus președintele PNL.
Ciucă este convins că noua investiție va permit tranziția către energia curată spre care tindem. “Mă bucur că Guvernul pe care l-am condus a contribuit esențial la realizarea acestui proiect strategic pentru România. Preluarea de către Romgaz a participației Exxon Mobil din perimetrul Neptun Deep, modificarea legii off-shore și pregătirea investiției la gazoductul Tuzla-Podișor, a cărui ordin de începere a lucrărilor a fost semnat recent, sunt pașii care au condus la anunțul de astăzi. Am toată convingerea că această investiție importantă pentru țara noastră va fi urmărită cu aceeași determinare și de actualul Guvern”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?