Prima pagină » VIDEO | Cometa verde, surprinsă de un fotograf român în traiectoria sa pe lângă Pământ, în județul Alba

VIDEO | Cometa verde, surprinsă de un fotograf român în traiectoria sa pe lângă Pământ, în județul Alba

by A. Ionut
0 comment

Fotograful Ștefan Pop-Coț a reuşit să surprindă Cometa verde, din județul Alba, cu ajutorul unei aparaturi performante, precizând că foarte importantă este ora.

El susține că fenomenul se vede cel mai bine la orele dimineții, atunci când a înregistrat și el imaginile cu corpul ceresc.

Cometa a fost filmată din județul Alba, de la Curmături, de Ștefan Pop-Coț, un pasionat de astronomie și fotografie.

„Mișcarea cometei C/2022 E3 ZTF în decurs de 45 de minute; de la ora 04:55 la ora 05:40, 21.01.2023. Timelapse cu Canon R6, Canon 300mm+Extender 2x, crop. 

Cadre de 30 de secunde la f/8 și iso 12600 de pe montura ecuatorială Vixen AP. Curmături, Alba”, a explicat fotograful Ștefan Pop-Coț, pe Facebook, imaginile surprinse.

El le recomandă celor care vor să vadă spectaculoasa Cometă verde să se uite în constelația Draco. „Mai târziu se vede mai bine. De fapt spre dimineață și mai bine. Dar fără măcar un binoclu nu se vede”, a mai spus el.

Potrivit astronomilor, spre sfârșitul lunii ianuarie și la începutul lunii februarie, cometa C/2022 E3 (ZTF) va fi vizibilă cu ochiul liber.

Obiectul ceresc de un verde strălucitor a fost descoperit în martie 2022 și a ajuns la periheliu (cel mai apropiat punct al său de Soare) la 12 ianuarie.

Noua cometă ar putea atinge magnitudinea vizuală de 6 la începutul lunii februarie, potrivit previziunilor astronomilor.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?