Prima pagină » VIDEO: Pas uriaș către independența energetică a României

VIDEO: Pas uriaș către independența energetică a României

by B. R.
0 comment

Guvernul României și Nuclearelectrica au semnat azi acordul de sprijin pentru unitățile 3 și 4 de la Cernavodă. Acest document este un angajament al statului pentru asigurarea tuturor măsurilor necesare pentru finanțarea proiectului crucial pentru independența energetică a țării noastre. 


 

“Am semnat azi, la Palatul Victoria, Acordul de sprijin pentru dezvoltarea Proiectului Strategic Național al Unităților 3 și 4 din cadrul centralei de la Cernavodă. Prin acest document, autoritățile centrale ale statului și Nuclearelectrica se angajează să asigure garanțiile de stat necesare finalizării proiectului, să emită în timp toate măsurile administrative necesare lucrărilor, să furnizeze materia primă necesară producerii de electricitate și să finalizeze liniile de transport care vor aduce în sistemul național energia produsă de noile reactoare”, a transmis premierul Nicolae Ciucă. 

Șeful Guvernului a anunțat că finalizarea acestui proiect va însemna 20.000 de noi locuri de muncă. Ciucă a dat asigurări că minireactoarele vor deveni o realitate în țara noastră: “Alături de proiectul unităților 3 și 4 de la Cernavodă, România va mai dezvolta în domeniul nuclear civil tehnologia revoluționară a reactoarelor de mici dimensiuni (SMR), grație finanțării americane de 4 miliarde de dolari. Operaționalizarea simulatorului SMR din cadrul Universității Politehnica din București va oferi studenților de azi experiența practică necesară pentru a deveni experții energeticieni de care va fi nevoie mâine”.
Până în 2030, conform datelor estimative, unitățile 3 și 4 vor asigura peste o treime din necesarul energetic. “În acest mod, țara noastră își îmbunătățește producția internă, în acord cu viziunea europeană de protejare a mediului și cu țintele de decarbonizare”, a încheiat premierul.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?