Prima pagină » VIDEO | Șoc marca Șoșoacă, circ în Parlament și derapaj grav: nazismul este în floare, românii devin carne de tun. Simion i-a luat apărarea

VIDEO | Șoc marca Șoșoacă, circ în Parlament și derapaj grav: nazismul este în floare, românii devin carne de tun. Simion i-a luat apărarea

by B. R.
0 comment

Parlamentarii s-au luat la ceartă în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, unde a fost adoptată „Declarația Parlamentului României” la împlinirea unui an de la declanșarea războiului. Protagonista a fost, așa cum ne-am obișnuit deja, senatoarea Diana Șoșoacă.  Aceasta a declarat că prin trimirea de trupe străine pe teritoriul României se încearcă transformarea țării noastre în „teatru de război” și i-a făcut „hitleriști” pe parlamentarii care votează pentru adoptarea Declarației. Ea a încheiat prin a-i face pe bărbații din Parlament „misogini”, „mitocani” și „brute”.

Senatoarea a luat cuvântul și a susținut că toate acțiunile de la București arată că „România a devenit teatru de război”, iar „românii vor deveni carne de tun”.

„Este foarte interesant că din decembrie pe teritoriul NATO au loc operațiuni cu trupe militare din Spania. Noi, vezi Doamne, domnul președinte Iohannis, aprobă toate solicitările NATO care vin ca răspuns la provocări. Provocările cui? Ucraina nu este membru NATO. Tot ce se întâmplă acolo este de fapt un conflict între SUA și Federația Rusă, iar teritoriul României este un fel de teatru de război. Românii vor fi folosiți drept carne de tun. De ce nu își dorește nimeni negocieri de pace? Dacă vorbești despre pace, ești numit putinist. Dacă vorbești despre Ucraina, ești numit hitlerist. Nazismul este în floare. Ceea ce faceți cu teritoriul României este un act de înaltă trădare. Nu sunt nici alături de Ucraina, nici alături de Rusia. Vreau să știu în cât timp va veni NATO să apere România, dacă țara noastră va fi atacată. Vor veni în 72 de ore și până atunci ne vom descurca cum putem”, este discursul susținut de Șoșoacă în Parlament.

Ea a acuzat că Iohannis este „un președinte cu cetățenie germană” care „face interesele Austriei și Germaniei” și „vinde țara”.

După aceste cuvinte, Dianei Şoşoacă i-a fost oprit microfonul.

Pavel Popescu, de la PNL, a intervenit și a susținut că „este de datoria noastră minimă, morală, ca de fiecare dată când auzim astfel de cuvinte, ca cele care au fost rostite public, să ieșim public și să fim de partea bună a istoriei, de partea adevărului. Este absolut inacceptabil ca niște colegi care vin dintr-un soi de hemoragie, aici, zilnică, din Ambasada Rusiei, și vreau să clarific acest lucru, informație publică. Colegii care au vorbit se duc săptămânal, lunar, în Ambasada Rusiei, în casa celor care îl validează pe criminalul Putin în acest război”, a spus Pavel Popescu, precizând că ”ceea ce fac unele partide politice din România și unii politicieni absolut iresponsabili, astăzi, de la pupitrul Parlamentului, este un rău mult mai mare decât ne putem imagina”.

George Simion a intervenit și i-a luat apărarea senatoarei pusă pe scandal.

„Domnul Pavel Popescu poate face parte din categoria analfabeţilor funcţionali care nu sunt în stare să înțeleagă un discurs. Şi dumneavoastră sunteţi în categoria extremistă care vrea să pună pumnul în gură unora şi altora. Trebuie să liniştim de la tribuna Parlamentului toţi românii, nu, nu intrăm în război, nu ne trimitem copiii la război”, a spus Simion.

Liderul AUR a arătat că formațiunea sa a cerut ca în Declarația Parlamentului să fie introdusă situația etnicilor români din Ucraina, adică necesitatea de a proteja patrimoniul și biodiversitatea Deltei Dunării.

În Declarația adoptată astăzi se precizează că Federația Rusă a declanșat unilateral și neprovocat războiul de agresiune împotriva Ucrainei, escaladând încălcările anterioare ale suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, prin anexarea ilegală a Crimeei, în 2014.

Declarația a fost adoptată cu 285 de voturi pentru, 5 contra și 2 abțineri.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?