Prima pagină » Putin, primele declarații după discuția cu președintele chinez: Problemele cu care ne confruntăm noi coincid cu cele cu care se confruntă China

Putin, primele declarații după discuția cu președintele chinez: Problemele cu care ne confruntăm noi coincid cu cele cu care se confruntă China

by A. Ionut
0 comment

Vladimir Putin a făcut o serie de declarații după discuțiile purtate astăzi cu liderul chinez Xi Jinping în cadrul unei ceremonii oficiale la Kremlin.

Luni, președinții Rusiei și Chinei s-au întâlnit la Moscova pentru a aprofunda, “parteneriatul fără limite” pe care l-au promis anul trecut.

Cei doi lideri vor semna două documente privind cooperarea strategică, respectiv economică, iar guvernele lor au pe agendă cel puțin 10 documente de cooperare bilaterală în diferite domenii.

“Parteneriatul în această sferă ne va permite să asigurăm nevoia de energie atomică a Chinei pe termen lung şi dezvoltării bilaterale printre China și Rusia în acest domeniu.

De asemenea, în domeniul construcției aviatice și a elicopterelor precum şi în alte zone critice.

Un alt domeniu cheie este colaborarea în domeniul agricol, care a reprezentat anul trecut peste 41% creștere în cifra de afaceri comparativ anul anterior. Iar un alt domeniu important este dezvoltarea potențialului logistic internațional și dezvoltarea direcției transiberiană și baicalului.

Această dezvoltare a domeniului feroviar ne va permite să asigurăm stabilitatea transporturilor de mărfuri, să creștem capacitatea acestor transporturi și să ne extindem infrastructura transfrontalieră în zona de graniță.

De asemenea o importanță mare pentru noi este dezvoltarea colaborării în domeniul ajutorului umanitar. De asemenea sunt vizate schimburile privind educația dintre cetăţenii ruşi şi chinezi.

În 2022-2023 este declarat anul colaborării dintre Rusia și China în domeniul educației fizice și al sportului. Ne interesează foarte mult prezenţa sportivilor chinezi la competiții.

În ceea ce privește analiza problemelor actuale la nivel internațional și regional, am constatat că problemele cu care ne confruntăm noi coincid în mare măsură cu cele cu care se confruntă China”, a spus Vladimir Putin după negocierile cu liderul Chinei, potrivit antena3.ro.

„Președintele Chinei a acordat atenție şi aspectelor discutate legate de planurile de pace pentru Ucraina”, a mai  spus Vladimir Putin.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?