Prima pagină » Noi oportunități pentru studenții români care vor să studieze în străinătate

Noi oportunități pentru studenții români care vor să studieze în străinătate

by A. Ionut
0 comment

Datorită noilor legi ale Educației, studenţii români vor avea posibilitatea de a efectua stagii în străinătate, anunță Nicolae Ciucă. De asemenea, universităţile româneşti vor avea o mai mare deschidere pentru studenţii străini.

„Aceste două inițiative sunt parte a proiectului “România Educată”, în care sunt specificate câteva estimări pentru orizontul de timp al anului 2030: aproximativ 20% dintre studenții români vor efectua, în mod curent, stagii peste hotare, iar circa 10% dintre tinerii care studiază în România vor fi străini.

De realizarea acestor schimburi academice se va ocupa Programul Național pentru Internaționalizare Universitară, care va oferi studenților români tot sprijinul și informațiile de care au nevoie pentru a putea începe o perioadă de studiu în altă țară. Activitatea externă a acestui program se va centra pe platforma online www.studyinromania.gov.ro, unde vor fi popularizate posibilitățile de studiu pe care le oferă instituțiile de învățământ superior din țara noastră.

Am încredere că expunerea tinerilor români la alte culturi și la studiul în altă limbă le va extinde orizonturile și le va îmbunătăți capacitățile de care se vor folosi în viața profesională. Atragerea de studenți străini va construi punți de legătură cu alte țări și va pune bazele unor schimburi culturale importante pentru viitorul relațiilor internaționale ale României.”, a precizat Nicolae Ciucă.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?