Prima pagină » VIDEO | SUA: O tornadă a măturat statul Arkansas, cel puțin 3 morți și 30 de răniți

VIDEO | SUA: O tornadă a măturat statul Arkansas, cel puțin 3 morți și 30 de răniți

by B. R.
0 comment

Cel puțin trei persoane au fost ucise de o tornadă puternică care a măturat statul Arkansas, din sudul Statelor Unite. Din cauza rafalelor puternice, o clădire unde funcționa un teatru s-a prăbușit – 30 de persoane au fost grav rănite.  Tornada a lăsat în urma sa mașini răsturnate, copaci imenși doborâți, stâlpi de electricitate rupți și case distruse. 

În Arkansas, două persoane au murit în orășelul Wynne, a indicat în cadrul unei conferințe de presă guvernatoarea Sarah Huckabee Sanders, care a declarat stare de urgență și a desfășurat aproximativ100 de membri ai gărzilor naționale.

„Centrul statului Arkansas a suferit pagube semnificative”, a scris ea pe Twitter.

În plus, comitatul Pulaski – unde se află Little Rock, capitala Arkansasului, puternic afectată de intemperii – a confirmat pentru AFP un al treilea deces.

„Aproximativ 30 de persoane au fost transportate la spitalele din oraș”, a declarat presei primarul din Little Rock, Frank Scott.

Serviciul Național de Meteorologie (NWS) a emis avertismente de tornadă pentru anumite regiuni din statele vecine, precum Tennessee, Illinois și Iowa.

În nordul țării, în orășelul Belvidere, la vest de Chicago, în statul Illinois, o parte a acoperișului și fațada Teatrului Apollo s-a prăbușit în timpul furtunii puternice. Un concert al unei trupe de heavy metal era în desfășurare, potrivit presei locale.

Șeful pompierilor din Belvidere, Shawn Schadle, a raportat un deces și 30 de răniți, dintre care cinci au fost spitalizați cu răni grave.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?