Prima pagină » VIDEO | Vouchere de 4.000 de lei pentru români. Ministrul Marcel Boloş anunță cine poate beneficia de acești bani

VIDEO | Vouchere de 4.000 de lei pentru români. Ministrul Marcel Boloş anunță cine poate beneficia de acești bani

by Maria I.
0 comment
Voucherele de alimente vor fi încărcate înainte de sărbătorile de Paşti, anunță ministrul Marcel Boloș

Trei categorii de românii ar putea primi noi vouchere de ajutoare, în valoare de 4.000 de lei, de la stat. Acestea pot fi utilizate pentru renovarea locuinței sau schimbarea unor electrocasnice: frigiderele, aragazul, mașina de spălat, a anunţat, luni, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la Antena 3 CNN.

Avem un  pachet de servicii pe care îl oferim pentru trei categorii importante de beneficiari. Aici discutăm de familiile sărace cu mulți copii, discutăm și despre persoanele vârstnice care locuiesc singure și care au vârsta peste 60 de ani și plafonul de venit până în 2.000 de lei. Cea de-a treia categorie sunt persoanele cu dizabilități. Așa cum vă precizam, este un pachet de servicii sociale care include și componenta aceasta de reparare a locuințelor, în special locuințele sociale care sunt proprietatea unităților administrativ-teritoriale, dar și proprietatea acestor categorii de beneficiari pe care le-am menționat.”, a spus Marcel Boloș la postul de televiziune Antena 3 CNN.

Ministrul a explicat că valoarea voucherului este de 4.000 de lei pentru repararea locuințelor și, în plus,se mai poate beneficia și de un voucher pentru electrocasnice, pentru ceea ce înseamnă reintegrare socială, tot în valoare de 4.000 de lei. Ținta este de 220.000 de mii de persoane și este stabilită conform Programului Operațional.

Bugetul pentru această măsură socială este de 600 de milioane de euro, bani europeni.

Întrebat care este data la care românii ar putea primi aceste vouchere, Marcel Boloș a spus că ,,încercăm ca mecanismul instituțional și financiar pentru sprijirea acestor categorii sărace de românii, să îl avem finalizat în cursul trimestrului întâi, respectiv până la sfârșitul lunii martie și să putem începe acordarea efectivă, probabil începând cu trimestrul al 2-lea al acestui an. ”

Aceste măsuri sunt o premieră pentru România! Ele includ și plata serviciilor de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice.

„Trebuie să precizez faptul că este un element de noutate pentru România că aceste acest pachet de servicii sociale include și serviciile de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice care sunt imobilizate la pat. Avem aceste centre comunitare în cadrul cărora se vor presta aceste tipuri de servicii sociale care vor funcționa pe lângă autoritățile locale și este pentru noi un început de drum, pentru că un asemenea pachet complex de servicii sociale nu am mai avut până acum asigurat din fonduri europene. În cel mai scurt timp sperăm să definitivăm mecanismul și să-l putem oferi în detaliu pentru beneficiarii pe care i-am menționat”, a spus Marcel Boloş.

 

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?