Prima pagină » Nicolae Ciucă anunță măsuri după masacrul din Belgrad

Nicolae Ciucă anunță măsuri după masacrul din Belgrad

Premierul a mai declarat că ordonanța pentru bugetari va fi gata săptămâna viitoare

by B. R.
0 comment

Premierul României a anunțat azi că se lucrează la noi măsuri în școli după masacrul din Belgrad. Întrebat de jurnaliști, Nicolae Ciucă a precizat că s-au format deja grupuri de lucruri în trei ministere pentru a stabili ce trebuie făcut în învățământ pentru a evita astfel de tragedii. Primul-ministru a anunțat și că ordonanța care ar trebui să rezolve deficitul de la buget va fi gata săptămâna viitoare.

“Sunt totuși anumite fapte care s-au petrecut și în școlile din România. La nivelul ministerului Educației, cu MAI și ministerul Dezvoltării sunt grupuri de lucru care analizează măsurile care trebuie luate. E clar că nu doar o măsură sau un set de măsuri pot rezolva problemele. E o legătură între educația în familie, cea din școală sau societate. E o chestiune atât de gravă încât o măsură anunțată acum, în fața microfoanelor, nu rezolvă problema”, a declarat premierul aflat într-o vizită la mai multe firme din Piatra Neamț.  

Nicolae Ciucă a anunțat și că ordonanța care trebuie să rezolve problemele de la buget va fi gata săptămâna viitoare, cel mai probabil miercuri: “Ordonanța va fi prezentată săptămâna viitoare în coaliție. Când ministerul Finanțelor va prezenta toate datele, le vom analiza și le vom stabili… Că va fi la ședința de miercuri sau mai târziu…. Cert e că săptămâna viitoare vom adopta ordonanța care prevede o rânduială în ceea ce privește cheltuielile de la buget, bunuri și servicii, achiziția de automobile și mobilier. Putem să funcționăm și fără aceste cheltuieli”.

Premierul a venit cu detalii și despre vehiculata supraimpozitare în mediul privat: “Nu putem să venim cu astfel de taxe. Nu ar fi corect din partea statului să vină peste noapte cu astfel de măsuri. Impozitarea progresivă e o soluție care se poate aplica doar atunci când vom avea instrumentele necesare, adică digitalizarea la ministerul Finanțelor pentru venitul global. Acum aceste cifre sunt ținute cu creionul în registre. E imposibil să se aplice impozitarea progresivă în acest condiții”.  

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?