Prima pagină » VIDEO | Ștefan Rădulescu (CJ ILFOV): Cel mai mare aport în dezvoltarea infastructurii rutiere din România a fost adus de fondurile europene

VIDEO | Ștefan Rădulescu (CJ ILFOV): Cel mai mare aport în dezvoltarea infastructurii rutiere din România a fost adus de fondurile europene

by Maria I.
0 comment
Ștefan Rădulescu (CJ ILFOV): Județul nostru a primit suma de 2 018 962,80 lei pentru branșarea la rețeaua de alimentare cu apă și canalizare

Ștefan Rădulescu, vicepreședintele Consiliului Județean Ilfov, a fost invitatul Sarmizei Andronic la podcastul Vorba Sarmizei, un proiect marca  DM News. Dilogul a abordat teme de interes pentru județul Ilfov, infrastructura rutieră, sănătate, proiectele de apă și canalizare și a adus în prim plan provocările cu care se confruntă administrațiile locale pentru a finaliza anumite proiecte.

,,Ilfovul este un județ foarte frumos, cu lacuri, cu păduri. Este în proximitatea Capitalei, ceea ce îi conferă foarte multe avantaje. Ai locuri de muncă bine plătite, la îndemână, ai șanse de dezvoltare, ai o calitate a vieții foarte bună, apropiată de ceea ce vedem și mereu ne stresează ideea asta de a ne compara cu occidentul. Ușor, ușor vedem că și infrastructura capătă contur și în următorii 2-3 ani, estimez eu, vom avea o infrastructură comparabilă cu Uniunea Europeană.”, a zis Ștefan Rădulescu.

Întrebat care crede că sunt motivele pentru care lucrurile au mers atât de greu în România în ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii rutiere, vicepreședintele CJ Ilfov a invocat problemele legate de finanțarea proiectelor, menționând că cea mai importantă componentă economică în dezvoltarea acestui sector este reprezentată de fondurile europene.

Caz concret, dacă ar fi să vorbim despre inelul 2 de centură la care se lucrează într-un ritm foarte bun, anumite sectoare din A0 vor fi date în folosință  chiar în cursul anului acesta, din câte știu, cel puțin două, vorbim de o investiție de aproape un miliard de euro. România în ultimii 5- 10 ani a avut o dezvoltare economică puternică și, cel mai mare aport în dezvoltarea aceasta, eu consider că a fost adus de fondurile europene.”, a explicat Rădulescu.

Făcând referire la județul Ilfov, vicepreședintele CJ Ilfov a menționat sumele uriase care sunt necesare pentru a finaliza proiectele în derulare.

Investițiile străine, de asemenea, au susținut bugetul României și bugetele locale, dar una dintre cele mai importante componente este cea de fonduri europene. Pe de o parte aș spune că una dintre cauze este aceasta a finanțării proiectelor mari care presupun finanțări uriașe. Am dat exemplul cu Autostrada A0, mai este proiectul drumurilor radiale pe care le lucrăm și noi la Consiliul Județean împreună cu o Asociație de Dezvoltare constituită alături pe Primăria Capitalei, unde la fel avem o valoare de 700- 800 de milioane de euro doar pentru patru din cele 10 drumuri radiale.”, a adăugat Ștefan Rădulescu.

Rădulescu a menționat și despre construirea unui nou spital în Ilfov, la Buftea.

„ Am primit aprobarea și vom semna contractul de finanțare pentru construirea unui spital nou. Vorbim despre un nou spital la Buftea cu o valoare a lucrării de 100 de milioane de euro cu finanțare pe PNRR. Spitalul va fi construit de la 0, un P+6 cu două subsoluri, cu săli de operații, cu aparatură.”

Podcastul integral poate fi vizionat AICI.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?