Prima pagină » Alertă alimentară pe litoral: 220 de kg de carne expirată. AMENZI uriașe

Alertă alimentară pe litoral: 220 de kg de carne expirată. AMENZI uriașe

by B. R.
0 comment
Inspectorii sanitari veterinari au efectuat o serie de controale amănunțite în unitățile de alimentație publică de pe litoral. Au fost verificate 302 unităţi localizate în cele 6 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia şi Constanţa. Rezultatele acestor controale arată că există încă probleme grave în ceea ce privește calitatea alimentelor servite în unitățile publice de pe litoral. 

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis recent o serie de amenzi în valoare de mai multe sute de mii de lei pentru unitățile de alimentație publică de pe litoral, în urma unor controale riguroase. Aceste amenzi au fost aplicate ca urmare a nerespectării reglementărilor de siguranță alimentară, iar numărul mare de unități sancționate arată că există probleme alarmante în această zonă. 

Inspectorii sanitari veterinari au amendat în ultima săptămână cu 589.600 de lei un număr de 60 de unităţi de alimentaţie publică de pe Litoral, din cauza abaterilor de la legislaţia privind siguranţa alimentară, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVAS).

De asemenea, au fost emise trei ordonanţe de interzicere a activităţii şi patru ordonanţe de suspendare a activităţii.

Potrivit ANSVSA, au fost confiscate şi direcţionate către unităţi de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 222 de kg (carne de vită, carne de pui, peşte, produse din peşte şi ouă, îngheţată).

Activităţile de control s-au desfăşurat în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

“În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorificare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor”, se arată în comunicatul ANSVSA.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?