Prima pagină » Elon Musk avertizează asupra influențelor pe care ChatGPT le poate avea asupra umanității! „Este un mare risc pentru viitorul civilizației! Un mare pericol!”

Elon Musk avertizează asupra influențelor pe care ChatGPT le poate avea asupra umanității! „Este un mare risc pentru viitorul civilizației! Un mare pericol!”

ChatGPT arată că inteligenţa artificială a devenit incredibil de avansată şi că este ceva pentru care ar trebui să ne îngrijorăm cu toţii

by Maria I.
0 comment
Elon Musk avertizează asupra influențelor pe care ChatGPT le poate avea asupra umanității! Este un mare risc pentru viitorul civilizației! Un mare pericol!

ChatGPT arată că inteligenţa artificială a devenit incredibil de avansată şi că este un motiv pentru care ar trebui să ne îngrijorăm cu toţii, potrivit lui Elon Musk, care a spus că ”Unul dintre cele mai mari riscuri pentru viitorul civilizaţiei este inteligenţa artificială”, relatează CNBC.

Miliardarul Elon Musk, cofondatorul OpenAI, compania care a creat ChatGPT, a avertizat că inteligența artificială necontrolată reprezintă o amenințare pentru societate.  Declarația sa a fost făcuta în cadrul World Government Summit care a avut loc în perioada 13- 15 februarie 2023 în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

ChatGPT este o formă avansată de AI, alimentată de un model larg de limbaj numit GPT-3. Este programat să înţeleagă limbajul uman şi să genereze răspunsuri bazate pe corpuri uriaşe de date.

ChatGPT ”a ilustrat oamenilor cât de avansată a devenit inteligența artificială. AI a avansat de ceva vreme. Pur şi simplu nu avea o interfaţă de utilizator care să fie accesibilă pentru majoritatea oamenilor”, potrivit lui Musk.

În timp ce maşinile, avioanele şi medicamentele trebuie să respecte standardele de siguranţă ale autorităţilor de reglementare, AI nu are încă reguli sau reglementări care să-i ţină sub control dezvoltarea, a adăugat el.

”Cred că trebuie să reglementăm siguranţa AI, sincer. Este, cred, de fapt un risc mai mare pentru societate decât maşinile, avioanele sau medicamentele”, a spus Musk.

Reglementarea ”poate încetini puţin AI, dar cred că şi asta ar putea fi un lucru bun”, a adăugat Musk.

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?