Prima pagină » Internet Explorer nu mai există începând de ieri

Internet Explorer nu mai există începând de ieri

by A. Ionut
0 comment
Internet Explorer nu mai există

Internet Explorer nu mai există! Pentru cei mai nostalgici dintre voi am o veste proastă privind vremurilor apuse, când jumătate din ecran era ocupat de toolbar-uri dubioase atunci când deschideai Internet Explorer. No more! De ce? Pentru că începând de ieri, browser-ul celor de la Microsoft a fost, oficial, șters din toate calculatoarele care rulează Windows 10, conform unui blog post al companiei.

Citeste si: Comisia Europeană a aprobat o schemă de ajutor de 259 de milioane euro notificată de România. Investițiile vizează accelerarea tranziției ecologice

Inca din iunie 2022, compania Microsoft a oprit update-urile noi de securitate, acum compania doar a terminat povestea. Internet Explorer va preda automat toate bookmark-urile și celelalte date legate de browsing lui Edge. Apoi, prima dată când vei vrea să intri pe Internet Explorer vei vedea un mesaj care te înștiințează că povestea s-a terminat.

Apoi, de fiecare dată când vrei să deschizi Internet Explorer, Edge va porni în locul lui. Desigur, dacă lucrezi pe la vreo firmă care mai folosește platforme funcționale doar pe vechiul browser, vei putea să le accesezi în continuare fără probleme, dat fiind faptul că Edge acum include și motorul de randare vechi, până cel puțin în anul 2029. Windows 11 a venit din start fără Internet Explorer, deci vizate de această schimbare sunt doar sistemele care rulează Windows 10.

Citeste si: Jaf ca în filmele de comedie la Primăria din Slatina. Hoții au furat seiful gol

Internet Explorer nu mai există! Dar nu e totul gata pentru defunctul browser. Tot felul de indicatori ale programului vor rămâne în sistemul de operare până la următorul update, când și acele referințe vor fi înlăturate. Există, totuși, și o modalitate prin care să poți să accesezi în continuare Internet Explorer. Dacă ai un sistem care rulează Windows 7 sau 8, ești acoperit. Browserul va exista în continuare în sistem. La fel și în cazul versiunilor Enterprise, Server și IoT a Windows 10.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?