Prima pagină » Michelle Yeoh, prima actriță de origina asiatică care a câștigat un Oscar pentru rol principal: Nu trebuie să permitem niciodată cuiva să ne reducă la stereotipuri

Michelle Yeoh, prima actriță de origina asiatică care a câștigat un Oscar pentru rol principal: Nu trebuie să permitem niciodată cuiva să ne reducă la stereotipuri

by Maria I.
0 comment
Michelle Yeoh, prima actriță de origina asiatică care a câștigat un Oscar pentru rol principal: Nu trebuie să permitem niciodată cuiva să ne reducă la stereotipuri

Michelle Yeoh, originară din Malaezia, prima actriţă de origine asiatică recompensată cu un premiu Oscar pentru rol principal, a pledat marţi pentru diversitate în lumea spectacolului şi a îndemnat femeile să nu permită ”să fie reduse la stereotipuri”, informează AFP.

”Am avut marea şansă de a putea colabora mereu cu regizori foarte interesanţi, diverşi şi avangardişti, ceea ce mi-a permis să mă lupt pentru lucrurile în care cred cu adevărat: reprezentare, diversitate şi mai ales emanciparea femeilor”, a declarat actriţa la Kuala Lumpur, cu ocazia primei sale conferinţe de presă susţinută în ţara ei de origine după triumful de la premiile Oscar din luna martie.

”Nu cred că, pentru că suntem femei, suntem sexul slab (…). Nu trebuie să permitem niciodată cuiva să ne reducă la stereotipuri”, a spus actriţa.

Oscarul pe care l-a primit ”înseamnă atât de mult pentru mulţi dintre noi”, a continuat ea, adăugând că ”strigătele de bucurie şi de fericire de pe tot globul s-au auzit până la Los Angeles” (Statele Unite) după triumful actriţei la gala Oscar.

Michelle Yeoh, în vârstă de 60 de ani, a fost recompensată cu premiul Oscar pentru rolul interpretat în comedia ”Everything Everywhere All At Once”, peliculă cu o distribuţie formată în cea mai mare parte din actori asiatici şi care a primit în total şapte premii importante.

Acest lungmetraj extravagant s-a impus ca un simbol al Hollywoodului, criticat deseori în ultimii ani pentru lipsa sa de diversitate.

În timpul conferinţei de presă, actriţa a ţinut în mână statueta şi a sărutat-o în faţa fotoreporterilor. Întrebată ce sfaturi ar oferi tinerilor din lumea întreagă, actriţa a răspuns: ”Nu trebuie să fii ca mine, fii tu însuţi (…). Cred că vei fi mai bun”

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?