Prima pagină » Republica Moldova va găzdui cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. Maia Sandu: Moldova va deveni pe 1 iunie centrul Europei

Republica Moldova va găzdui cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. Maia Sandu: Moldova va deveni pe 1 iunie centrul Europei

by Maria I.
0 comment
Republica Moldova va găzdui cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. Maia Sandu: Moldova va deveni pe 1 iunie centrul Europei

Cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023 la Chișinău. Sunt așteptați aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene. „Evenimentul istoric care se va desfășura în țara noastră pe 1 iunie așează Moldova la masa de discuții a statelor europene, un loc pe care l-au câștigat pe merit cetățenii noștri”, a spus șeful statului, Maia Sandu, care a oferit detalii despre organizarea la Chișinău a Summitului Comunității Politice Europene.

Pe 1 iunie, țara noastră va fi gazda summitului Comunității Politice Europene, un moment simbolic care reprezintă atât o recunoaștere internațională pentru țara noastră, cât și o responsabilitate imensă. Comunitatea Politică Europeană este un for înființat anul trecut, unde liderii europeni discută soluții la cele mai urgente probleme ale Europei, precum sunt securitatea, stabilitatea și reziliența energetică“, a menționat Maia Sandu, potrivit publika.md.

Evenimentul va avea loc în satul Bulboaca, în cadrul complexului vitivinicol Castel Mimi și vor participa aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Bulboaca va deveni localitatea moldovenească ce a găzduit 50 de președinți și prim-miniștri europeni. Dintr-o zonă gri și necunoscută multora, Moldova va deveni pe 1 iunie centrul Europei. Să ne implicăm cu toții pentru a arăta că Republica Moldova este un stat democratic, solid, responsabil și dedicat integrării europene. Că Moldova este o țară frumoasă. Și că Uniunea Europeană va fi mai bogată cu Moldova parte din ea“, a precizat Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul întâlnirii vor fi dezbătute subiecte legate de război și pace, de viitorul Europei și de viitorul Republicii Moldova, ca stat european.

“Vrem să fim parte integrantă a pieței europene, să vindem tot mai multe produse moldovenești în țările UE, să ne conectăm în rețeaua de transport europeană, așa încât moldovenii să poată călători mai ușor, mai ieftin și mai repede. Dorim să contribuim la o Europă mai bine conectată și mai stabilă. (…) Prezența celor 50 de lideri europeni la Bulboaca spune răspicat că Moldova are prieteni numeroși și puternici, care ne susțin în dorința noastră de a menține pacea și stabilitatea – acasă, în regiune și pe tot continentul european.

Acest summit oferă o oportunitate de excepție pentru a ne afirma angajamentul neechivoc față de reformele pe care le realizăm pentru a deveni – în viitorul apropiat– o țară membră a Uniunii Europene. Astfel, summitul reprezintă o investiție în viitorul Moldovei (…) Avem de ce să fim mândri că suntem gazda acestei reuniuni istorice. La Paris, la Viena, la Varșovia și la Roma, în toate capitalele, se va discuta în curând despre Republica Moldova.”, a precizat Maia Sandu.

 

Citeste si:

Lasa un comentariu

DM News

News day by day!

@ 2023 – DM News All Right Reserved.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?